Zonguldak'ta CHP'li Belediye Başkan Adayı, Kızılay'ın yardıma muhtaç vatandaşlar için dağıttığı konserve kıymaları beldedeki vatandaşlara dağıtarak 31 Mart yerel Seçimleri için destek istedi. Kıyma konservelerini gören vatandaşlar 'Bunlar yardıma muhtaçlar için devlet tarafından dağıtılır. Siyasi malzeme olarak kullanılamaz' diyerek tepki gösterdi.

Zonguldak merkeze bağlı Karaman Beldesi'nde iddiaya göre; CHP'li Belediye Başkan Adayı Mustafa Kalaycı, seçim çalışmaları kapsamında Kızılay'ın İstanbul'daki bir deposundan çalınan konserve kıymaları dağıttı. 2 Belediye Meclis Üyesi Adayının kapı kapı dolaşarak 31 Mart Yerel Seçimleri'nde CHP'ye destek isteyerek dağıttığı Kızılay'ın kıyma konservelerini gören vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Üzerinde Kızılay'ın amblemi ve adı yazan konserve kıymaların yardıma muhtaçlara Kızılay eli ile dağıtıldığını ve bunun yanlış olduğunu belirten vatandaşlar, "Bunu CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Kalaycı adına 2 Belediye Meclis Üyesi Adayı kapımıza gelerek verdi. Bana 2 tane verdiler. Kuran-ı Kerim de dağıtmışlar ama o zaman ben evde değildim" dedi.

Öte yandan Kızılay'a ait olan kıyma konservelerinin İstanbul'dan çalındığı ileri sürüldü. Kızılay Genel Merkezi de konuyla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı. Türk Kızlayı'nın adının siyasete karıştırılmak istenmesine en büyük tepki ise vatandaştan geldi. Vatandaşlar, "Kızılay dünyada yardıma muhtaçlara koşan bir kuruluş. CHP'nin çalıntı Kızılay kıyması dağıtması kendisine oy kazandırmaz. Ama şöyle bir gerçek var ki, yapılan bu sahtekarlık ve günahın bedeli ağır olur. O kıymalarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi