CHP Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Fikret Zaman dün mazbatasını almasının ardından bugün sabah saatlerinde parti binasında yapılan devir teslim töreniyle koltuğa oturdu. Sabah erken saatlerde görevi devralmadan Valilik önüne gelen Fikret Zaman ve yönetimi saygı durdu. Heyet daha sonra İsmet İnönü Parkı'nda da saygı duruşunda bulundu. Zaman düzenlenen törenin ardından Merkez İlçe Başkanlığı'na giderek görevi Ebru Uzun'dan devraldı.


UZUN: "YANINIZDA OLACAĞIM"

Fikret Zaman'a koltuğu devreden Ebru Uzun, destek sözü vererek,
"Türkiye için çok önemli seçimler yapılacaktır. Bu süreçte sizin yükünüzü hafifletmek için benden ne istiyorsanız sizin yanınızda olacağım için söz veriyorum. Tüm yönetim kurulu üyelerini ve sizi kutluyorum" dedi.


ZAMAN: "AYRIŞMA LÜKSÜMÜZ YOK"


"17 Aralık tarihinde Merkez İlçe kongresi yapılmıştır" diyen Fikret Zaman, "Kongrede tüm üyeler ve delegelerimiz, bizleri uygun görmüştür. Ayrışma lüksümüz yoktur. Hep beraber bundan sonra hareket edeceğiz. Özellikle bugünü seçmemizin nedeni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk yurdumuzu düşmandan kurtaran, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi'ni kuran ve 23 Nisan Cuma günü 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açması itibariyle biz de bugün aynı anlamda ve onun yolunda yürüdüğümüz için aynı günde biz de devir teslim yapmak için bugünü seçtik. Bugün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e saygımızı ve izinde yürüyeceğimizi belirtmek anlamında saygı duruşunda bulunduk. II.Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'nün huzurunda da bağlılığımızı saygı duruşunda bulunarak gösterdik. Bu bir bayrak yarışıdır ve bu bayrak yarışını Ebru Uzun ve ekibi buraya kadar getirdiler. Büyük bir başarı ile sıkıntılarla her türlü baskılarla, gereksiz eleştirilere rağmen mücadele ettiler. Biz de aynı duygularla bu bayrağı teslim aldık. Aynı hızla 2019'da iktidar olabilmek için hep birlikte, hiç ayrışma olmadan iktidar olma yolunda birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi