Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Varol Demirköse, Cumhuriyet Halk Partililerin (CHP) daha dün 'Seçim barajı düşürülsün' görüşünü savunduğunu, bugün ise seçim barajının düşürülmesini eleştirmesinin anlamsız olduğunu ifade etti.

MHP Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürülmesini değerlendirerek kamuoyundaki eleştirileri de yanıtladı.

Demirköse, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Sayın genel başkanımız bu konuyu destekliyor, sayın Cumhurbaşkanımız da bu konuyu destekliyor. Seçimlerde anayasanın 67. maddesinde temsilde adalet ister. Ülkede bununla alakalı Cumhurbaşkanlığı sistemi ülkede adaleti sağlamıştır, temsilde adalet için ihtiyaç ise seçim barajını indirilmesidir ve bunu destekliyoruz. Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçim barajının düşürülmesi ile ilgili açıklamalar yapıyordu. Hatta yüzde 1 olanlar bile meclise girsin diyordu. Şimdi onu eleştirmeyenler seçim barajının düşürmesini niye istiyorlar. Bunu anlamakta zorluk çekiyoruz."