CHP'de saat 11.00'da başlayan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında İYİ Parti ile olası işbirliği görüşmelerinin ele alınması beklenirken; iki partinin liderler düzeyinde hafta içi bir araya gelerek işbirliği konusunu netleştireceği ifade ediliyor.
Bugünkü MYK toplantısında Parti Meclisi'nin ne zaman toplanacağı da belirlenecek. Yapılacak ilk Parti Meclisi Toplantısı'nda Zonguldak, Ereğli ve Devrek İlçe Başkanları ise henüz adayları kesinleşmeyen beldelerle de ilgili kararın açıklanması bekleniyor.
Pusula'nın Ankara'da güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre Zonguldak Belediye Başkanlığı için Harun Akın, Muharrem Akdemir, Şenol Şanal ismi tartışılıyor. Tahsin Erdem ve Osman Yayla'nın ismi masada yok.
Ereğli Belediye Başkan adaylığı için en ciddi aday Halil Posbıyık. Genel Merkez de, Halil Posbıyık'ın CHP'den aday yapılmaması halinde başka partiye geçebileceği ve bu nedenle CHP'nin seçimi kaybedebileceği ihtimalini değerlendiriyor.
Devrek'te Çetin Bozkurt'un adı Zonguldak İl ve Devrek İlçe Başkanlığı tarafından tek aday olarak Genel Merkeze sunuldu. Songül Malkoç'un son dakika başvurusu süreci uzattı. Genel Merkez, Songül Malkoç'un başka partiye geçip geçmeyeceğini değerlendiriyor.

Editör: Pusula Gazetesi