İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Ereğli İlçesinde İYİ Parti'nin milletvekili adayları Batu Müftüoğlu ve Havva Çiçek'in CHP'nin adayına destek vereceği yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

İsmi geçen adayların seçimden sonra istifa ettiklerini ve partiye uğramadıklarını belirten Erkmen "31 Mart Seçimlerinde oyların CHP ye gideceği gibi algı operasyonları yapılmaktadır" diye tepki gösterdi.

Erkmen, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Ereğli yerel basın haberlerinde Partimiz Milletvekili Adayları Batu Müftüoğlu ve Havva Çiçek'in CHP adayına destek verdiği ve de bunun sanki milletvekili seçimlerinde partimize verilen oyların sahibi gibi gösterildiği dolayısıyla 31 Mart Seçimlerinde de bu oyların CHP ye gideceği gibi algı operasyonları yapılmaktadır. İsmi geçen iki kişi seçimler sonrası partimizden istifa etmiş ve de partimize uğramamışlardır. Dolayısıyla istediği partiyi destekleyebilirler. Ancak İYİ Partiye Ereğli'de verilen 6 bin civarındaki oyu kendilerinin gibi göstermeye ne onların ne de onları destekleyenlerin hakkı yoktur. İYİ Parti seçimlerde Belediye Başkanlığını kazanarak herkesin oyunu cebinde sayanlara, vatandaşın iradesini yok sayanlara en güzel cevabı verecektir."

Editör: Pusula Gazetesi