Etkinliğe; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Belediye Başkan Yardımcısı Körpüş Mısırlı, Belediye Meclis Üyesi Bahri Malakçı, CHP İlçe Yönetim Üyesi Kurulu Eser Gündaş, Sosyal Hizmet Müdürü Tuncay Ünlütürk, İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Cin ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Turgut Tığlı, TEMA Çaycuma Temsilcisi Seçkin Ünsal, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Emekliler Derneği Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Kent Konseyi Başkanı Berna Çimsalan Özyurt, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk heykeline kadar yürüyen katılımcılar saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı konuşmasında çevre bilincinin önemine dikkat çekerek; "Bazen çevre bir ezbere kurban gidiyor. Bizim kullanıp çöp diye atığımız her şey öyle noktalara geliyor ki bizim ağzımızdan burnumuzdan giriyor, hastalanmamıza yada ölümümüze neden oluyor. Belediyelerin veya evlerimizden rast gele atılan çöpler daha sonra içme suyumuza ve denizlerimize karışıyor. Dünyamızı yaşanmaz bir yer haline getiriyor. Bizim mutlaka geri dönüşebilir çöplerimizi ayrı toplamamız azlım. Çaycuma bu konuda hayli mesafe kat etti. Kanalizasyon atıklarımızı arıtarak Filyos Çayına veriyoruz. Belediye olarak ambalaj atıklarını da toplamaya başladık. Atıkların % 15 geri dönüşüyor. Hem çevreye karşı görevimizi yerine getiriyoruz hem geri dönüşüm kazandırıyoruz. Her geçen gün daha iyi oluyor. Bütün bunları yaparken işgücü sağlıyoruz, insanlara istihdam sağlıyoruz.

FİLYOS PROJESİNİ İSTİYOR MUYUZ?

Yıllardır konuşulan Filyos Projesi acaba bizlerin istediği bir projemi? Milyonlarca yıldır oluşmuş Filyos Çayının alüvyonlu sahalarında fabrikalar yapmak, termik santral tehlikesine maruz kalmak bizim istediğimiz bir şey mi? Sizlerin dikkatini bu konuya çekmek istiyorum. Burada yaşıyorsak bu yapılacak projelere halkın karar vermesi lazım. Bizim istemediğimiz bir şeyin yapılmaması lazım. Sadece yetişmiş iş gücüne ihtiyacımız var. Yoksa işsizlik o kadar vahim boyutlarda değil. Göçün sebebi de işsizlik değil, yaşam koşullarının iyi olmamasıdır. Biz her anlamda eğitime önem vereceğiz. Milyonlarca yıl önce oluşmuş bu doğayı bozmaya hakkımız yok. Çaycuma'nın sadece ülkemizin değil, dünyanın sayılı temiz ve çevreye saygılı kentlerinden biri olacağına inanıyor, sizleri iş birliğine davet ediyorum"şeklinde konuştu.

Kantarcı şiir ve resim yarışmasında dereye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verirken, atık pil toplama kampanyasında dereceye giren okul müdürlerine de ödül takdim etti.

Son olarak programa katılanlara Belediye Atık Su Arıtma ve Geri Dönüşüm Tesisleri gezdirilerek,mühendisler tarafından tesislerin işleyişi anlatıldı.

Editör: Pusula Gazetesi