İki gün sürecek sergiye; Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gençlik ve Spor Hizmetleri Zonguldak İl Müdürü Ahmet Karayılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Güneş, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Projenin temsilcisi Gökhan Kazan proje ile ilgili şunları söyledi; “ Ülkemiz çok zengin bir kültüre sahiptir. Her bir bölgemizin kendine has özelikleri ve gelenek ve görenekleri bulunmaktadır. İleri düzeyde gerçekleşen teknoloji ile birlikte biz değerlerimiz yitirilmeye ve kaybolmaya yüz tutmuştur. Bizlerde henüz daha kaybolmamış kültürel değerlerimize sahip çıkma veya tekrardan canlandırma amacı ile ‘Çemberimde Gül Oya’ adını verdiğimiz bu kültürler arası etkileşimi baz alan projeye katılmış bulunmaktayız.

Bu projemiz başta tüm illerimizin katılımı ile gerçekleşmiş, olan ve 81 ilden de temsilci öğretmenlerin bulunduğu e-twinnig portalında kayıt altına alındığı ortaklardan oluşmaktadır. İllerdeki proje ortaklarımız tüm resmi temel eğitim, orta öğretim ve bu kurumlarda görev yapan öğretmenlerdir.

Ayrıca e-twinnig portalı üzerinden projeye kayıtlı olan 11-18 yaş aradı birçok öğrencimiz farklı illerden öğrencilerle iletişim halindedir. Bu portal üzerinden bilgilerini paylaşmakta birbirlerinin kültürlerini öğrenmektedirler.

Bu bağlamda kültürler arası kaynaşma baz alan ve her bir ilimizin ülkemizin mozaik taşı olarak düşünüldüğü bu projeyi 81 il genelinde yapılması düşünülen sergiler ile farklı insan gruplarına ulaşılarak zengin kültürümüzü tanıtmak ve farkındalıkların her şeyiyle birlikte güzel olduğunu yansıtabilmek ana temamızdır.

‘Çemberimde Gül Oya’ projesi ile tüm illerde yapılan ve projede sergilerde yer alacak olan materyallerin iyi örnekleri bir araya getirilerek tüm illerde sergilenecektir. Projemiz bir kültür projesi olduğundan dolayı 81 ilden 81 ortak okul projesi yürütücüsü görevli öğretmen bulunmaktadır”.
Editör: Pusula Gazetesi