Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde her geçen gün tarla bitkiciliği çeşitlenirken, buna bağlı olarak da çeşitli sebzelerin üretiminde artış yaşanıyor.

Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, ilçeye bağlı Karapınar beldesinde karpuz üretimi yapan Ramazan Meme'yi ziyaret etti.

Başkan Çiloğlu, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Son yıllarda özellikle karpuz tarlalarının çoğaldığı Çaycuma'da Karapınar beldemizde karpuz üretimi, yapan aynı zamanda muhtar olan Ramazan Meme'nin misafiri oldum. Karpuz üretimi, sorunları ve bölgeye katkıları konusunda bilgi alışverişinde bulundum. 'Ramazan Muhtar' ismi ile bölgede sorsanız kimse bilmez. 'Gazoz Muhtar' dediğinizde ise herkes tarafından tanınır. Gazoz Muhtar, karpuz üretimine bu sene bir inat uğruna başlamış. Geçen yıl pazardan aldığı karpuzların kabak bitkisine aşılı olarak üretildiğini duyunca, 'Ben orijinal, sağlıklı, organik karpuzu niye Çaycuma da üretmiyorum?' diyerek bu işe koyulmuş... Bu sene 20 dönüm arazisine karpuz dikmiş. Karpuzlar her geçen gün büyüyüp olgunlaşmış. Kendine özgü kokusu ve aromasıyla çok verimli ürün elde etmiş. Karpuzlarını organik üreten muhtar, özellikle Amasra'ya gitmek için karayolunu kullanan yerli-yabancı gelen turistlere bahçeden satış yapıyor. Karpuzu alanların çok memnun kaldığını ifade eden Gazoz Muhtar, seneye geri kalan arazisine de karpuz dikeceğini, toplam 40 dönümlük karpuz üreteceğini ifade etti. Gazoz Muhtar, karpuz üretirken karşılaştığı sorunları sorduğumda en önemli sorununun su olduğunu, kendisinin tarlasını tankerlerle şu taşıyarak suladığını söyledi. Halbuki Filyos Çayı'nın boşa aktığını, eğer devletimizin bu bölgede tarımsal sulama yatırımı yaparsa bölgede tarımın daha da gelişeceğini, buna bağlı olarak köy göçünün duracağını söyledi. Hatta bu bölgeye yakın, yıllar önce yapılan Karapınar Göleti'nin faaliyete geçirilmesinin de kendileri için yeterli olacağını da ifade etti. Sayın Muhtarın gösterdiği konukseverliğine ve bölgemize bu konu da örnek olmasına çok teşekkür ederim. Allah muvaffak eylesin... Demek ki, isteyince bölgemizde her şey olabiliyor. Yeter ki çalışalım, azmedelim."

Editör: Pusula Gazetesi