Milli Mücadelemizin 100'ncü yılı ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 30'ncu kuruluş yıldönümü dolayısı ile Samsun'dan yola çıkan, içerisinde Atatürk ve Milli Mücadele Tarihi Müzesi olan Cumhuriyet Tır'ı 30 iki gün boyunca Çaycuma idi. ADD Çaycuma Şubesinden yapılan açıklamaya göre iki günde Müze Tır'ı yaklaşık 2 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Akşam da Yaşam Park'ta yerel sanatçılardan oluşan "Türkü Konseri" yine yoğun ilgi ile izlendi. Konsere Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Sivil toplum kuruluşları yönetici ve temsilcileri ile Çaycumalıların yoğun ilgisi gösterdi.

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Kantarcı; "Milli Mücadelemizin 100'ncü ve ADD'nin 30'uncu Yaşını kutlarım. Yaşam Park'ın bu şekilde kullanılmasından çok memnunum. Bundan önce hatırlayanlar bilir, çöplüktü, pis kokular gelmekteydi. Şimdi ise halkımızın hizmetinde güzel şeyler yaşandığını görmekteyiz. Çalışmamız burası ile de kalmayacak devam edecek. Güzel şeyler olacak. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum'dedi.

ADD Çaycuma Şube Başkanı Zeki Saim Oral da duygularını şöyle ifade etti; "Milli Mücadelemizin 100'ncu Atatürkçü Düşünce Derneğinin 30'ncu Yılı kutlu olsun. Bu önemli günde ve gecede bizi yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ederim. 18 Haziran'da Kastamonu Taşköprü Şubemizden başlayan etkinlik, bizim de uygun görmemizle 30 Haziran-01 Temmuz tarihleri arasında ilçemizde olması planlandı. Bu amaçla Yönetim Kurulumuzla "Biz ne yapabiliriz?" dedik, Türkü konseri fikrinden başlayarak bugüne geldik. Bu projenin mimarı olan ADD GYK Üyemiz İstanbul Bölge Sorumlusu Tarih Öğretmeni Sayın Ali İlhan Gülek ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Sayın Dursun Ali Toraman'a teşekkürlerimizi gönderiyoruz. Değinmeden geçemeyeceğim... Gençlerimize çok teşekkür ediyorum. ADD Gençlik Kolları Başkanımız Yasin Çakar'a, bu gece sunuculuğumuzu yapacak olan Pınar Yağcı'ya teşekkür ediyorum. Ayrıca hediye standımızdan gecenin ve günün anısına Atatürkçü dostlarımız alabilirler'.

Konserde ilk olarak emekli eğitimci şair Mehmet Paşakahyaoğlu'lu Atatürk için bestelediği türkülerini çalarken, arada şiirlerini ADD Yönetim Kurulu üyesi Nurgün Pekmezci, ADD Gençlik kollarından Eren Şahin, Emre Yılgın okudu. Sonrasında asıl mesleği terzi olan yakın zamanda TRT'de belgeseli yapılan, Atatürk ve Yöremizle ilgili beste ve türküleri olan Mevlüt Toplu ile Mahalli Sanatçımız Baki Kalaycıoğlu ile beraber türkülerini söyledi.

Son olarak Yöremiz Saz sanatçısı Hayrettin Bilir, solist Sibel Erdem Dilsiz en güzel türküleri ile halkımıza seslendi. Büyük beğeni aldı. Yine yerel sanatçılarımızdan Sultan Arslan sahne aldı.

İkinci gün Katlı Otopark önünde stant açan Cumhuriyet Müze Tır'ı, burada da yoğun ilgi gördü. Tır, bir sonraki durağı olan Bartın'a doğru yola çıktı.

Editör: Pusula Gazetesi