Çaycuma Kaymakamlığı tarafından servis şoförlerine yönelik servislerinin güvenliği ve uyulması gereken kurallar ile ilgili değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çaycuma Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya; Kaymakam Serkan Keçeli, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Selçuk Özen, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ferdi Kuyu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Barbaros Uçar, Çaycuma Belediyesi Zabıta Müdürü Mürsel Çoban, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve çok sayıda servis şoförü katıldı.
Kaymakam Serkan Keçeli öğrencileri taşıyan servis şoförlerinin sorumluluğunun büyük olduğunu ifade ederek; " Yaklaşık 6 bin öğrencimiz taşımalı olarak okullarına gitmektedir. Bu yüzden şoför esnafımızın görevleri oldukça büyüktür. Geleceğiz olan öğrencileri taşıyan arkadaşlarımız sorumlulukları dahilinde hareket edip kurallara ve tüm yasal mevzuatlara uymalası gerekmektedir. Olası bir kaza durumunda vicdani sorumluluk çok ağır olacaktır. Özellikle emniyet kemeri takmak kazaları önlemede çok etkindir. Emniyet kemeri takma alışkanlığının öğrencilere de kazandırılması gerekmektedir"diye konuştu.
İlçe jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli öğrenci servislerinin güvenliği ve uyması gereken kurallar ile yıl içinde meydana gelen kazalar hakkında detaylı bilgi verdiler.
Toplantı sonunda alınan karar ve sonuçların, çocukların karayolunda güvenli bir şekilde gidip gelmesini ve alınan önlemlerin sürdürülmesi amacı ile veliler ve diğer paydaşlar ile paylaşılması kararlaştırıldı.

Editör: Pusula Gazetesi