Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Odası'nın ev sahipliğinde Batı Karadeniz Bölgesi'nin TSO başkan, meclis başkanı ve genel sekreterleri iftarda bir araya geldi.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen iftarda konuşan Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu "Endüstri bölgesi, havalimanı, fuarlar, Çaycuma Meslek Yüksek Okulu, Organize Sanayi Bölgesi, Tarıma Dayalı İhtisas OSB konularında misafirlerine bilgi verdi.

Ramazan ayının tüm İslam alemine kardeşlik, barış ve birlik beraberlik getirmesini dileyerek sözlerine başlayan Kamitoğlu; "1990'lı yıllara kadar göç alan bölgemiz, ondan sonra göç vermeye başladı. 27 bin merkez nüfusu 64 bin de belde ve köylerde yaşayan insanımız var. Beldelerimizden bir tanesi Filyos'ta bir antik kentimiz ve devam eden liman inşaatımız var. 25 bin milyon ton kapasiteli Türkiye'nin üç büyük limanından bir tanesinin projesi yapılıyor. Hemen arkasında endüstri bölge kamulaştırılması yapıldı. Tosyalı Holding buraya çelik üzerinde yatırım yapma kararı aldı.

Yıllardan beri aktif olamayan bir hava limanız vardı. Nihayet iki hafta önce iç hat seferlerimiz başladı. Bu havalimanının aktif hale gelmesi bizleri son derece heyecanlandırmıştır. Odamız tarafından Çaycuma Meslek Yüksek Okulunda bir kantin yapılmaktadır. İnşallah 9'ncu ayda inşaatını bitirip açılışını yapacağız. Artık fuarlar şehri olmaya başladık. Yapı Mobilya- Dekorasyon ile Tarım ve Hayvancılık Fuarlarımız devam ediyor. Fuarları her sene büyüyerek devam ettirmek istiyoruz. Odamızın ortak olduğu Tarıma Dayalı İhtisas OSB projemiz var. Zonguldak TSO Başkanlığımızın da çabaları ile buranın tapusunu devir aldık. Bölgemizi sanayi, tarım ve turizm potansiyeli olan aynı zamanda lojistik bir üst olabilecek bir bölge olarak görüyorum"diye konuştu.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı komşu illerden iftara katılan konuklara teşekkür ederek; "Ticaret ve sanayi toplumun kalkınma ve gelişmesinde birinci sırada olan ve politikayı da, sosyolojiyi de şekillendirecek olan motor gücü olarak görüyorum. Dünya sınırlı kaynaklarla dolu. Her şey bol bol değil. Bilindiği üzere bu memleket bize miras değil. Gelecek kuşaklar için bir emanet. Ben Çaycuma doğumlu bir mühendis olarak bölgemizin geleceğini buradaki bir çok arkadaşımdan farklı görüyorum. Muhteşem bir coğrafyadayız. Her şeyimiz var. Orman, deniz akarsu ile ulaşım anlamında birçok donanımımız var. Ülkemizin içinde geçtiği bu koşullarda bölgemizde yapılacak faaliyetleri ince eleyip sık dokumamız lazım. Milyonlarca yıldır akan bu Filyos Nehri'nin etrafındaki büyümeyi, gelişmeyi çok titiz değerlendirmek gerekiyor. Bizler bölgemizin kaderine hitap eden insanlar olarak mutlaka bir dayanışma içinde olmamız lazım. Bu iftar da bunun örneği. Bu birlikteliğin artarak sürmesini diliyorum"şeklinde konuştu.

İftar sonunda doğum günü olan Bolu TSO Başkanı Türker Ateş için pasta kesildi.

Editör: Pusula Gazetesi