Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi dünya genelinde her yıl 22 Eylül Dünya Otomobilsiz Kentler Gününde yapılan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Etkinliğine hazırlanıyor.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bir farkındalık etkinliğidir; bisiklet sürüşü belediyenin ve bakanlığın dikkatini çekmek için "süslü" olarak yapılmaktadır. Bisikletle güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak isteyen kadınların bisiklet yolları ve hizmetleri talebini eğlenceli bir şekilde iletmesidir.

Turun katılımcıları kadınlardır. Bisiklet Turu durağan değil, hareketlidir. Katılımcılar fark edilmek için kendilerini ve bisikletlerini süslerler. Bu etkinlik bir yarış değildir, bisikletle hız yapılmaz. Süslü Kadınlar Bisiklet Turu sırasında izleyicilere el sallanır ve gülümsenir.

Etkinliği Çaycuma'da organize eden Pelin Kocaağa; "Çaycuma'da tur eş zamanlı olarak 22 Eylül Pazar Günü saat 17.00 ile 19.00 saatlerinde yapılacak.

Dünya Otomobilsiz Kentler Günü'ne dikkat çekmek, daha çok kadını bisiklete binmeye özendirmek ve yerel yönetimlerden bisikletli ulaşım altyapısı talep etmek için 120 şehirde kadınlar eş zamanlı olarak buluşup birlikte sürüş yapacaklar. Sen de gel, hatta arkadaşlarını da getir"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi