Çaycuma Belediyesi "4'üncü Çaycumalılar Buluşuyor" etkinlikleri kapsamında bu yıl "Çaycuma Ödülleri" verildi. Gelenekselleştirilmesi amaçlanan ödüllerin, bu yıl, "Kamu Görevlisi" dalında Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ve İlçe Jandarma Komutanı Selçuk Özen'e, "Eğitim-Kültür" alanındaysa Eğitimci-Yazar Hamit Kalyoncu'ya verildi.

Kaymakam Serkan Keçeli'nin ödül gerekçesi şöyle açıklandı; '5 yıla yakın zamandır yürüttüğü Çaycuma Kaymakamlığı görevi sırasında kamu kurumlarının en üst düzeyde eşgüdümlü uyum içerisinde çalışması için büyük çaba harcadı. Başarılı çalışmalarıyla kamusal hizmetlerde, vatandaş memnuniyetini yükselterek huzur ve güven içinde yaşanan bir ilçe ortaya çıkardı. Başta eğitim, sağlık, güvenlik olmak üzere bir çok alanda kamu hizmetlerinin niteliğini arttırdı. Kentin kültürel gelişimi için değerli hizmetlerde bulundu. Köylere götürülen hizmetlerde standartları yükselterek ilçemizin yaşam kalitesi sürekli artan bir kent haline getirdi'. Kaymakam Keçeli'ye ödülünü Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı verdi.

2019 Kamu Görevlisi Ödülünün ikincisine değer bulunan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen'in ödül gerekçesi ise şöyle; "Beş yıldır yürüttüğü İlçe Jandarma Komutanlığı görevi sırasında, Çaycuma'nın asayişiyle kamu güvenliğinin sağlanmasında üstün başarı göstererek ilçemizin huzurlu bir kent olmasını sağladı. Kamunun gülen yüzü oldu, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarla da sıcak ilişkiler geliştirerek kent dayanışmasının artırılmasına önemli katkılar sundu. İlçenin fahri görevlisi olarak pek çok kültürel etkinliğin gerçekleşmesini sağladı. Yorulmak bilmez gayretlerle sayısız kültür hizmetinin yerine getirilmesine öncülük etti, Çaycuma'ya önemli eserler kazandırdı. Tüm bu çabaları nedeniyle Çaycuma Belediyesi tarafından 'Çaycuma 2019 Kamu Görevlisi Ödülü'ne değer bulundu. Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen'i ödülünü eski Devlet Bakanı Hasan Gemici verdi.

2019 Eğitim Kültür Ödülüne değer bulunan Hamit Kalyoncu'nun ödül gerekçesi ise; Bu topraklarda doğmuş, büyümüş bir aydın, eğitimci ve kültür insanı olarak Çaycuma'nın folkloru, kültürel birikimi, tarihi, dil özelikleri üzerine ilk bilimsel çalışmalar yaptı. Çaycumalılık ruhu ve bilincinin oluşturulması, ilçenin kültür değerlerinin ortaya çıkarılması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarması için uzun soluklu çalışmalar yaptı"diye açıklandı. Kalyoncu'nun ödülünü CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney verdi.

Editör: Pusula Gazetesi