Bereket Enerji Grubu'nun CEO görevine İdris Küpeli'nin atındığını yazan yerel gazeteler büyük bir yanlışa imza attı.İdris Küpeli'nin 1 Eylül 2018 tarihinde Bereket Enerji Grubu'nun CEO'su olduğu öğrenildi. Bereket Enerji, Morgan Stanley, TANAP ve SOCAR'da çalışan yeni CEO İdris Küpeli'yi borç yönetimi için göreve getirildi.

Bünyesinde Aydem, Gediz Elektrik Perakende Satış, ADM, GDZ Elektrik Dağıtım şirketlerini barındıran Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, İdris Küpeli'yi tebrik ederek, "Yeni CEO'muzun grubumuza ve tüm paydaşlarımıza değer katacağına, yeni başarılara imza atacağına ve sürdürülebilir karlı büyüme stratejilerimize katkılar sağlayacağına inanıyorum" demişti.


Bereket Enerji, borçlarıyla ilgili 2020 yılı sonuna kadar bankalarla (Özellikle Yapı Kredi Bankası) yapılandırma anlaşması yaptı. İdris Küpeli'nin yürüttüğü operasyonda kredilerin geri ödemesi 2020 yılı sonunda başlayacak.
Eğer Bereket Enerji, ödeme dengesini düzeltemez, bankalara olan taahhütlerini yerine getiremezse konkordato başta olmak üzere diğer formüller devreye girecek. Şirkete kayyum atacak.

Geçen hafta Çatalağzı Termik Santralı (ÇATES) Direktörü Harun Sarı ve Bakım Onarım Direktörü Ahmet Yılmaz görevlerinden alındı. Santral Direktörü Harun Sarı'nın yerine vekaleten Santral Bakım Müdürü Hakan Kızıl görevlendirildi. Operasyonun ekonomik yapılanma nedeniyle yapıldığı öğrenildi.

İDRİS KÜPELİ KİMDİR?

İdris Küpeli, ABD'deki Florida International University'de Finans ve Uluslararası İşletme çift anadal lisans eğitimi yaptı. ABD'de University of Miami'de aynı bölümler üzerine yüksek lisansını tamamladı. Kariyerine Laurel Oak Financial Services şirketinde başlayan Küpeli, 2005-2009 arasında Morgan Stanley'de direktör pozisyonunda çalıştı, 2009-2012 arasında Miami'de bulunan NextEra Energy'de Proje Direktörü olarak devam etti.

2012'de Türkiye'ye dönen Küpeli, Türkiye ve Azerbaycan'ın birlikte yürüttüğü Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) Proje Finansmanı ve Ticaret Direktörü görevini 2014 yılına kadar sürdürdü. Küpeli son olarak SOCAR Türkiye'nin Yatırımlardan Sorumlu Grup Başkanlığı (CIO) görevini yürütmekteydi.

ÇATALAĞZI TERMİK ELEKTRİK SANTRALI

1948 yılında Zonguldak ili Kilimli ilçesinde kurulan Çates , Türkiye'nin Cumhuriyet döneminde inşa edilmiş ilk termik santralidir. Etibank, TEK, TEAŞ'ın ardından son olarak EÜAŞ tarafından işletilen santral, 2014 yılında özelleştirildikten sonra Bereket Enerji Grubu bünyesine katıldı. Türkiye'nin elektrik enerjisinin %1,5'ini karşılayan santralin, kurulu gücü 300 MW olup, yıllık enerji üretimi 2.000 GWh'dir.

Editör: Pusula Gazetesi