Birinci Amatör Küme play-off final maçında ÇATES Işıkspor ile Yenimahallespor karşı karşıya geldi. Merkez grubu şampiyonu ÇATES Işıkspor finale Kayıkçılarspor'u eleyerek gelmişti. Yenimahallespor ise Merkez grubu üçüncüsü Üzülmezspor karşısında aldığı başarılı sonuçlarla adını finale yazdırmıştı.

ÇATES Işıkspor ile Yenimahalle arasında Çatalağzı Sahası'nda 13.00'da oynanan maç oldukça zevkli ve çekişmeli anlara sahne oldu. Ev sahibi ÇATES Işıkspor taraftarının da desteği ile sahaya kazanmak için çıktı. Ancak karşısında sezon boyunca bir kez olsun yenilmeyen namağlup Yenimahalle vardı. Her iki takımda maça temkinli başladı. Yenimahallespor ilk yarıda atığı golle devreyi önde tamamladı.

ÇATES Işıkspor ise ikinci yarıya önce beraberliği yakalamak, ardından rövanş için avantajlı skorla almak için çıktı. Ancak işler beklediği gibi gitmeyen ÇATES Işıkspor aradığı gol yada golleri bulamayınca Yenimahallespor zorlu deplasmandan 1-0 galip ayrılarak rövanş için büyük avantaj sağladı. Rövanş maçı ise Ereğli Şehit Vefa Karakurdu Stadı'nda oynanacak.

Editör: Pusula Gazetesi