Tarihi açıdan inanılmaz zenginliklerle dolu olan Çanakkale aynı zamanda doğal açıdan da insanı kendine hayran bırakacak denli güzel. Bu iki özelliği bir arada barındıran Çanakkale doğal olarak hem yerli hem de yabancı turistlerin sıkı markajı altında ve her sene üstelik yalnızca yazın değil yılın on ili ayı boyunca binlerce insan Çanakkale'nin eşsiz havasını solumak, tarihine şahitlik etmek, insanı başka bir alemde gibi hissettiren atmosferi ile günlük hayatın sıkıntılarını unutup daima anılarında yer edecek gezi ve tatil deneyimleri yaşamak için Çanakkale'ye akın ediyor ve hepsi beklentilerinin çok üstünde anılarla evlerine dönüyor. Çanakkale bir bütün olarak muhteşem ancak bu güzel ilin en ünlü ve özel yeri tabi ki Assos. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli tarihi kalıntıları arasında yer alan Assos bile tek başına Çanakkale'ye gitmek için yeterli bir sebep aslında. Dünyanın bir ucundan insanlar Assos'u görmek için Çanakkale'ye giderken eğer siz hala burnunuzun dibindeki bu eşsiz güzelliği görmediyseniz çok şey kaçırdığınızı bilmelisiniz.

Tarihiyle hayran bırakan Çanakkale

Çanakkale ormanların içinde bir tarih saklıyor! Çanakkale'nin yarısından fazlası ormanlarla kaplı ve ormanların etkisini ile ayak basar basmaz mis gibi havasından hemen hissediyorsunuz. Ancak Çanakkale bu ormanların arasında inanılmaz bir tarihi zenginlik saklıyor. 3000 yıldan daha uzun zamandan bu yana yerleşim bulunan Çanakkale tüm bu yılların izleri ile dolu. Farklı medeniyetlerin hüküm sürdüğü topraklarda atacağınız her adımda bu medeniyetlerin izlerini takip edebilirsiniz. Yani aslında Çanakkale seyahatleri için zamanda yolculuğa çıkmak da denilebilir. Eğer tarihe meraklıysanız emin olun ki Çanakkale aklınızı başınızdan alacak.

Çanakkale otelleri bu büyük ilin dört bir yanına dağılmış durumda. Bu otellerden hangisini seçecek olursanız olun aynı keyifle konaklama şansına sahipsiniz, zira ildeki otellerin hepsi gayet güzel. Çanakkale otellerinde konaklarken günlerinizi de bu muhteşem ili tanıyarak geçirebilirsiniz. İlde Athena Tapınağı, Assos Antik Şehri, Kadırga Koyu, Hüdavendigar Camii Çanakkale tatiliniz boyunca gezip görebileceğiniz yerlerden sadece bir kaçı. Bu arada Çanakkale tatilinizi Çanakkale Şehitliği'ni de görmeden sakın bitirmeyin, buraya yapacağınız gezi belki de Çanakkale tatilinizin en duygusal ve unutulmaz anısı olarak kalbinize kazınacak.

Assos'ta büyülü bir tatil yaşam istemez misiniz?

Çanakkale'nin en önemli noktalarından biri de tabi ki Assos. Ayvacık ilçesinde bulunan Assos dünyanın en önemli tarihi kalıntılarına ev sahipliği yapıyor ve Çanakkale Marmara bölgesin de yer alsa da Assos Ege Denizi'ne bakıyor ve Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki adalarından biri olan Midilli Adası'nın tam karşısında yer alıyor. Assos dünyaca ünlü Athena Tapınağı'na da ev sahipliği yapıyor. Dolayısı ile bir bütün olarak önemli olduğu kadar içinde yer alan değerlerle de apayrı bir önem taşıyor bölge ve dünya tarihi açısından. Elbette Assos bölgesi sadece antik kent için bile gidilebilecek bir yer ancak bu bölgenin her yeri çok güzel ve kendine has çok huzurlu bir atmosferi var. Yani huzur duygusunun elinizle tutabilecek kadar yoğun olduğu bir yerde tatil yapıp gerçek bir dinlence yaşamak için sanıyoruz Assos'tan daha uygun bir alternatif bulmak oldukça zor.

Çanakkale Assos otelleri bu büyülü atmosferi doya doya yaşamak isteyenleri bekliyor. Bölgede çok sayıda nezih, konforlu otel var ve yılın on iki ayı boyunca hizmet veriyorlar. Felsefe denilince akla gelen ilk filozoflardan biri olan Aristo'nun da burada tam 3 sene yaşamış olması nedeniyle sadece arkeoloji değil felsefe tarihi açısından da çok önemli olan Assos'ta emin olun ki hayatınızın en sıra dışı, dolu dolu ve etkileyici tatil deneyimlerinden birini yaşayacaksınız ve sanıyoruz bu büyülü topraklarda yaşadığınız her an buraya neden daha önce gelmediğinizi düşünüp hayıflanacaksınız. Kısacası Çanakkale ve Assos'ta tatil yapmayı tercih etmeniz size yalnızca dinlenme değil Anadolu'yu yakından tanıma, bu topraklara daha önce hiç bakmadığınız bir vizyondan bakma şansı sunacak. Üstelik evinize hem ruhen hem de bedenen gerçek anlamda dinlenmiş, huzurlu ve mutlu bir ruh haliyle döneceksiniz.

Editör: Pusula Gazetesi