Kozlu ilçesinde açılan Kirazlık ve Fatih Sitesi 4-6 yaş sınıfı öğrenciler ile Müftülüğe her konuda destek olan Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz ve cami derneklerimiz adına Fatih Sitesi Camii Dernek Başkanı Abdullah Kırnapçı ziyaret edildi. 4-6 yaş sınıfında okuyan öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı Kozlu Şubesi'nce temin edilen kitaplar İlçe Müftüsü Şevket Bulut tarafından hediye edildi. Öğrencilere ve velilerine okul öncesi eğitim olarak buraları seçmelerinden dolayı teşekkür edildi. Fatih Sitesi Camii Dernek Başkanına Kozlu Din Görevlileri Dernek Başkanı ve Kirazlık Camii İmam Hatibi Adem Çelik davetiye vererek, tüm dernek başkanlarını etkinliklerimize davet etti.

Kaymakam Hüseyin Ergi, "Tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutluyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Camiler artık namaz kılınıp terk edilen yerler değil, insanların bir araya gelip sohbet edeceği, vakitlerini geçirip çaylarını içebilecekleri yerler olmalı. Camilerin müştemilatlarını artıralım, çay ocakları yapalım. İnsanları kahve köşelerinden kurtaralım" diyerek, camilerin hayatımızdaki önemine vurgu yaptı.

İlçe Müftümüz Şevket Bulut da, hafta boyunca yapılacak etkinlikler ve ilçedeki camiler ile ilgi Kaymakam Hüseyin Ergi'ye bilgi verdi. 5 Ekim 2018 tarihinde Zonguldak İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa davet etti.

Yapılan ziyaretlerde İlçe Müftüsü Şevket Bulut başkanlığında kurulan komisyonda görevli VHKİ Sadettin Girgin, Din Görevlileri Adem Çelik, İbrahim Komşucu, Muhammet Kurttekin, Mürsel Çakmak ve Muharrem Poyraz hazır bulundu.

İlçede yapılacak etkinlikler şöyle:

1-Kamu kurum ve kuruluşlarının ziyareti.

2-Emekli din görevlileri, şehit aileleri ile gazilerin ziyareti.

3- 5 Ekim Cama günü Cuma namazı öncesi Aziziye Camiinde Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve din görevlilerimiz tarafından okunan hatimlerin duası.

4- 5 Ekim Cama günü Zonguldak İl Müftülüğü Konferans Salonunda saat: 15 00'de Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun'un konuşmacı olarak katılacağı "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" temalı konferans.

5-Cami dernekleri, mahalle ve köy muhtarları ile toplantı.

6- 6 Ekim Cumartesi Fatih Sitesi Camii sabah namazı buluşması.

Editör: Pusula Gazetesi