İnanış Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan Küçükvar'ın bugün yayınlanan Kulis'inde "Çalma su ile abdest alınır mı?" başlıklı bir yazı yayınlandı.

İŞTE O YAZI:

ÇALMA SU İLE ABDEST ALINIR MI?

Adam, 'Bir dakika beyefendi' deyince, 'Şööyle' bir etrafımı kesip, 'Ne oluyoruz?' diye düşündüm.

Tipi itibarıyla 'Müslümanlığı yaşayan biri' olduğu 'Muhakkak' olan vatandaş, 'Gazeteci kardeşim' diye başladı konuşmaya. Rahatladım, en azından yazdığım bir yazı ile ilgili serzenişte bulunup, 'Keşke yazmadan önce sorsaydın?' diyecek zannettim.

'Tüyü bitmedik yetim hakkı'nı 'Obur' gibi götürenler, yazdığımızda 'Yalan yazmışsın' diyemediğinden, 'Keşke bana bir sorsaydın' diye başlarlar genelde. Bu tür tiplerde 'Haram helali geçtiğinden' yüzleri kızarmaz bozarmaz. 'Utanma ar namus tertemiz' olduğundan, her yol mubahtır onlar için. Tüyü bitmedik yetim hakkını, 'Danasının sütü' gibi ak-pak deyip sülük gibi emerler.

Adam, lafı uzatmadı, "Kardeşim, sana 'on puanlık bir uzman sorusu' soracağım" dedi.

En 'Gıcık' olduğum konulardan biridir bu 'Soru sorma' işi. Sorulan soruya 'Nereden bileyim' dediğimde, 'Gazeteci değil misin?' denmesine 'Gıcık' oluyorum. Gazeteciyim de, 'GOOGLE' miyim be adam! Soru sormak bizim işimiz ya? Soru sormayı elimden alanlardan gıcık kapıyorum, zorla değil.

'Çalma su ile abdest almak caiz midir?' dedi.

'Maksadı aşmak', özür ile düzeltilir. Ancak, 'Haddini aşanlardan' oldum olası gıcık kaparım.

'Benim uzmanlık alanım değil' deyip, savunmaya geçtim ve 'Sorunun muhatabı Zonguldak müftüsü. Hiç olmazsa bir 'Aşağı mahalle imamı' bul cevap ihtiyacını gider" dedim.

Yurdum insanı, saygılı bir şekilde, 'Yok' dedi. "Muhatabı' ben de biliyorum, ancak, 'Fetva çözüm getirmeyeceğini de biliyorum" dedi.

'Buyur dostum' dedim.

"Oturduğumuz binada iki katı 'Kurs' olarak kullanıyoruz. Dini eğitim alan talebelerimiz var. Ancak, bina bildiğim kadarıyla su parası ödemiyor" dedi.

Hoppalaaaa...

'Suyu bedava kullanan ibadethanelerin, tuvaletlerini kiraya vermesi' üzerine bir 'Kulis' yazmıştım hatırladınız mı? Müftü efendiye bir soru yöneltmiştim. Ancak, cevap gelmedi. 'Müftülükte nikah kaç liraya kıyılıyor?' diye bir soru sormuş yine cevap alamamıştım. Müftü efendi de, basın yoluyla sorulan sorulara 'Gıcık' oluyor, her hal de)))

Müftülükten 'Dilekçe' hakkı dolayısıyla cevap almak için, CİMER'e yazmak gerek her hal de?

Gelelim, su parası ödemeyen binanın, din eğitimi alan öğrencilerin kullandığı su meselesine!..

Aslında önemli bir konu...

...

Aslında, belediye başkanının önünde listesi vardır, 'Su parası alınmayan' evlerin/ saatlerin listesi. Zira, belediye görevlileri olan 'Açma /kesmeciler' mahallelerde 'Fink' atıyorlar. 'Görmedikleri' saatler ile 'Giremedikleri' apartmanları her hal de 'Üstlerine' rapor ediyorlardır...

....