Türkiye Gazeteciler Federasyonu ( TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve yönetim kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile makamında basında yaşanan sorunlarla ilgili görüşme gerçekleştirdi. TGF Genel Başkanı Karaca; "TGF olarak ülkenin en büyük gazeteciler örgütüyüz. 81 ilden oluşan 25 bin üye ile gazete ve gazetecilerin her sorunu ile ilgiliyiz. Ayrıca ASGD, Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu 'da TGF çatısı altında görevlerini sürdürmektedir" dedi. Ziyarete Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık da katıldı. Akbıyık, Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'na Zonguldak'ın BYEGM İl Müdürlüğü'nü istediğini söyledi.

BASININ SORUNLARI DOSYA HALİNDE VERİLDİ

Karaca , Basın İlan Kurumundan da önemle bahsederek "2017 yılı başında verilen fiyat artışlarımız halen daha uygulamaya geçmedi. Yapılan artış sekiz aydır beklemede . Bu fiyat artışlarımızın hayata geçmesini, BİK tarafından alınan komisyonların % 15 'den yüzde 8 'e çekilmesi, icra ilanlarının yaygın basından çok yerel basında yayınlanmasını, burada ki ilanların icra müdürlerinin inisiyatifi değil, konunun yasa ile yerel basın adına tasarruf sağlanmasını talep etti. BİK genel kurul seçimi için yapılan Anadolu gazetecileri temsil edilmesi ve üç gazeteci üyenin seçildiği, seçimin daha şeffaf ve sağlıklı yapılması adına vekalet sisteminin iptal edilmesini talep etti" ifadelerini kullandı. BYEGM 'de ki sarı basın kartında yaşanan sıkıntılar, sorunlar ve kart iptallerine kadar bir çok konu da Başkan Karaca tarafından dile getirildi. Cemiyetlerin illerde tek yetkili olmasını, oda konumunda görev yapmasını , yasa ile şekillenilmesi ve önüne gelenin gazete çıkarmasının ağır şartlara bağlanmasını veya kriterler getirilmesine kadar bir dizi önlemler , Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'na iletildi. Daha sonra Başkan Karaca ,basının sorunlarını yazılı dosya ile başbakan yardımcısı Çavuşoğlu'na takdim etti.

ÇAVUŞOĞLU: "ORTAK ÇÖZÜMLER ÜRETECEĞİZ"

BYEGM ve Basın İlan Kurumu'nun kendisine bağlı olduğunu ve yerel ve yaygın basının sorunlarının çözümünde ellerinden gelen katkı ve çabayı göstereceklerini belirterek, "Hep birlikte el ele çalışarak ortak çözümler üreteceğiz" dedi. Başbakan yardımcısı Çavuşoğlu, daha sonra tek tek diğer illerden gelen başkan yardımcıları ile görüşmede bulundu.

ZONGULDAK'A BYEGM MÜDÜRLÜĞÜ İSTENDİ

Ziyarette Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu'ndan Zonguldak olarak Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti BaşkanI Derya Akbıyık talepleri ve sorunları iletti. Akbıyık, görüşmeyle ilgili; "Özellikle Zonguldak'ta BİK il müdürlüğünün olduğunu ve önemli katkı verdiğini, BYEGM Zonguldak'a 300 KM uzaklıkta olduğunu, Batı Karadeniz'in merkezi Zonguldak olarak ,toplamda 11 'ilin de yararlanacağı ve faydalanacağı, BYEGM Zonguldak il müdürlüğü taleplerimizi ilettik. Zonguldak merkezde bekleme süresi dahil 100 sayısında sarı basın kartlı gazetecimiz olduğunu, BYEGM Zonguldak il müdürlüğüne de ZGC olarak , hizmet binamızdan yer tahsisi verebileceğimizi , ve daha önce BYEGM yetkililerine de bu durumu ilettiğimizi, , Zonguldak Valiliğine ilk başvurumuzda konu hakkında bilgi arzı yaptığımızı ifade ettim. Başbakan yardımcısı Çavuşoğlu istek ve taleplerimizi bizzat not aldı ve ilgileneceğini ifadesi bizleri de mutlu etti" açıklamasında bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi