Zonguldak Valiliği'nin himayesinde, Terakki ve Dilaver Mahallesi Muhtarlıkları tarafından düzenlenen tiyatro oyunu sahnelenecek. "Bütün Çocuklar Gülsün, Bir Tiyatro Biletiyle Geleceğe Umut Ol" sloganıyla yola çıkılan ve geliri dar gelirli ailelerin çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak için bağışlanacak "Safinaz'ın İzdivacı" adlı oyunu, Ters Köşe Tiyatro Topluluğu sahneleyecek. Oyuncular arasında doktor, okul müdürü, öğretmen, hemşire, ilaç mümessili ve muhtar olan Ters Köşe Tiyatro Topluluğu'nun sahneleyeceği oyun, 30 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 18.00'de Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Salonu'nda perdelerini açacak.

Sema İslim Utandı'nın yazdığı, yönetmenliğini Yahya Kasımfırtına'nın yaptığı oyunda; Doktor Bülent Gemici, Okul Müdürü Hayriye Aygen, Öğretmenler Emre Adatepe, Hüseyin Kahveci, Filiz Kahveci, Hemşire Gül Tuncel, Muhtar Ferit Arslantürk ve İlaç Mümessili Erhan Verit rol alıyor.

Terakki Mahallesi Muhtarı Ferit Arslantürk, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, "200 öğrencimizi giyindirmek için yine halkımızın huzurundayız. Gönüllü tiyatro ekibinin gösterisinden elde edilen gelirle bunu çözeceğiz. Bir bilet 10 TL'dir. Tüm Zonguldak halkının yardımlarını bekliyoruz. Unutmayın ki, bu çocuklar hepimizin. Vereceğiniz 10 TL ile çocuklarımız eğitimlerine katkıda bulunacaksınız. Bu, siyasi bir etkinlik değildir. Herkesten yardım bekliyoruz. Bunu her yıl yapalım ve Zonguldak'ımızın geleneği olsun. Gülen yine çocuklarımız olsun" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi