Termik santrallere karşı mücadelede Basın Emekciletiyle Dayanışma ve Plaket Töreni başladı. Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali'nde yapılan törene; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş, Deniz Yavuzyılmaz, TMMOB Çevre Mühendisleti Odası Başkanı Baran Bozoğlu, FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, medyanın ünlü isimleri Fikret Bila, Doğan Satmış, ÇatalağzıAdnan Akgün, Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, çok sayıda STK Temsilcisi katıldı.
Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Zonguldak'ta çevre kirliliğine duyarsız bürokratlar olduğunu belirterek şunları söyledi;

Devletin verilerine göre zehirleniyoruz. Hal böyleyken Çatalağzı'na yeni bir santral yapımı için Ankara'ya biz toplantıya gittik. Bürokratlar vardı. Acı nokta ne biliyor musunuz? Burayı en iyi bilen çevre müdürü ve bürokratlar. Çatalağzı'nda 3 bin 90 megavat santral çalışıyor. Vicdanlarını satmışlar. Bir tanesi çıkıp ta ya arkadaş artık burada santral olamaz demiyor. Hiç mi vicdanınız yok. Hiçbiri bunu dillendirmiyor. Bürokratlar maalesef görevlerini yapmıyorlar. yapıyorlarsa taraflı yapıyorlar. Yukarı yanlış bildi veriyor. Biz halkız . Doğruları bir takım yerlerde savunuyoruz. Ne kadar mücadele edersek edeceğiz Raporları okursanız Çatalağzı'nın durumunu göreceksiniz.

Editör: Pusula Gazetesi