Çaycuma İlçe Başkanı Burak Erol anayasa değişikliği ile ilgili düşünceleri ilk ifade eden parti olduklarını söyledi. Başkanlık sistemine karşı olmadıklarını ancak bazı maddeler için çekincelerini olduğunu ifade eden Erol ;" Bizim görüş ve önerilerimiz dikkate alınmadı. Milli görüşün tek partisi Saadet Partisi referandumda 'hayır' diyor.
Bununla ilgili en önemli ve çekindiğimiz madde erkler ve güçler ayrılığının olmaması. Biz etkin, hızlı ve verimli bir yürütme istiyoruz. Çok hızlı bir yürütme yapabilirsiniz ama sizi denetleyen mekanizmaların olması gerekiyor. Cumhurbaşkanı yardımcı ve Bakanları meclisin onayına sunmadan atıyor. 17 Nisan günü herhangi birinizin telefonu çalıp ' Sizi Bakan atadım' dendiğinde hiç tanımadığınız bir insan Bakan olacak. TBMM'DE Bakan koltuğu yok, Bakanlar Kurulu diye birşey yok. Vatandaş işini Bakanla çözecek ama tanımıyor.
Cumhurbaşkanın danışmanlarına bakıyoruz, halka tepeden bakan bir anlayış ve konuşma şekillleri var. Biz aynı zamanda seçilmemiş bir insanın Bakan olmasına karşıyız. 'Cumhurbaşkanı bir yada birden fazla yardımcı atar' deniliyor. Açıklık yok, netlik yok, kriter yok. Cumhurbaşkanı hasta olduğunda yardımcılarından biri ülkeyi yönetirmiş. Hastalığın tanımı yok, süresi yok. Cumhurbaşkanı 3 yıl komada kalsa yardımcılarından birimi yönetecek? Bu yardımcılarının ülkenin savaşa girmesine karar verecek yetkisi var.
Parti olarak sahada kampanya yürütmedik. 15 Temmuz darbe girişiminde Saadet Partisi üyesi 15 tane şehidimiz var. Bende her gün meydanlarda konuşma yaptım. 'Hayır'diyenler teröristti, haindir' diye bir algı oluşturmaya çalıştılar. Kutuplaşma ve kamplaşmalar meydana geldi. Biz bu kutuplaşmanın içine girip bir kardeş kavgasına sebep olmamak için sahada bir kampanya yürütmedik.
Ayrıca 'Hayir' diyenlerin imanı sorgulanması gerekir' diye söylemlerde bulundular. İmanı bir tek Allah sorgular, onun yeride mahşerdir. Benim Saadet Partisi İlçe Başkanı olarak vatan sevgimi hiç kimse sorgulayamaz. Evet çıksada Hayır çıksada Türkiye yoluna devam edecek. İslam birliği kurulacak, İslam para birimine geçilecek, İslam ordusu kurulacaktır" diye konuştu. Toplantıya SP Bartın İl Başkan Yardımcısı Mücahit Mekeç de katılarak bir konuşma yaptı.

Editör: Pusula Gazetesi