-ÖZEL İÇERİK-

DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, parti binalarının reklam ve tabela işlerini yaptığı sırada iş kazası geçirip hayatını kaybeden Burak Çavdar ile ilgili Pusula'nın sorularını yanıtladı.

Yaşanan kazaya üzüldüğünü ancak vicdanının rahat olduğunu ifade eden Fatih Keleş, çocukları uyardığını belirterek "Ben işin başından gece 01.30'a kadar durdum. Ben çok üzüldüm ama vicdan azabım yok. İşe başlarken, iş yapılırken çalışan arkadaşlara gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınması için halat ve baret uyarısı yaptım. Bu çocuklar kemerlerini taksalardı, baretlerini taksalardı bu çocuklara bir şey olmayacaktı. İş güvenliği kurallarına uymadılar" dedi.

"BİZ REKLAM İŞİNİ BAŞKASINA VERMİŞTİK, ONLARDA BAŞKALARINA VERMİŞLER"

İl Başkanı Keleş, yaşanan kaza ile ilgili Pusula'ya şu açıklamayı yaptı; "Biz işi bir kişiye verdik, cam sökülmesi mevcut Deva Partisi'nin logosunun takılması, yapıştırılması işini biz birine verdik. O da başkasına veriyor. Ben gece 01.30'a kadar oradaydım. Ben oradan ayrılana kadar bir sorun yoktu. Sonrasında vincin aniden arıza yapması sonucu kaza yaşanıyor. Bunun Deva Partisi ile ilgili bir alakası yok. Bu bizim de olsa başka birinin de olsa arıza yapacaktı. Partimizle ilgisi yok. Biz işi Havva Hanıma vermiştik, Havva Hanım başkasına, o verdiği kişiler de başkasına vermiş. İş iki kere el değiştirdi. Sonuçta biz hizmet satın aldık, ben Soğuksu Polis Karakolu'na gittim ifademi verdim."

"ALİ BABACAN VE BAKAN NİHAT AYGÜN BENİ ARADILAR, BAŞSAĞLIĞI DİLEDİLER"

Kazada iş güvenliği konusuna dikkat çeken Fatih Keleş, "Ben çok üzüldüm ama vicdan azabım yok. İşe başlarken, iş yapılırken çalışan arkadaşlara gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınması için halat ve baret uyarısı yaptım. Uyarı yaptığım için sonuçta vicdanım rahat, işin başında 01.30'a kadar durdum. Eğer bunu bizim arkadaşlarımız yapmış olsaydı vicdan azabı duyardım o zaman. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Bakan Nihat Aygün beni aradılar. Başsağlığı dilediler, yaşanan vahim olayla ilgili bilgi aldılar. Bana da gece 03.46'da haber geldi. Sonrasında sabah 06.00 gibi vefat haberi geldi. Ben gece 03.46'dan beri ayaktayım. Bu çocuklar kemerlerini taksalardı, baretlerini taksalardı bu çocuklara bir şey olmayacaktı. İş güvenliği kurallarına uymadılar. Genç arkadaşımızın ailesini Ali Babacan da arayacak. Şu an aileye yardım konusunda bir şey konuşmadık. Cenazeye katılacağız. Genel merkez takdir ederse bir açıklama yapabiliriz" dedi.

burak-cavdar-olukyani-koyunde-topraga-verildi
Burak Çavdar, Olukyanı Köyü'nde toprağa verildi
feci-olum-6nci-kattan-beton-zemine-dustu
Feci ölüm: 6'ncı kattan beton zemine düştü