Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde son yıllarda sürekli şampiyonluk mücadelesinin içinde olan Alaplı Belediyespor 2019-2020 futbol sezonunda tam bir hayal kırıklığı yaşattı.

2017-2018 futbol sezonunda müthiş bir performans göstererek şampiyonluğa ulaşan ve play-out maçında Devrek Belediyespor'a yenilerek BAL'a çıkamayan Alaplı Belediyespor 2018-2029 futbol sezonunda ise kötü bir sezon geçirerek şampiyonluktan uzak kaldı.

2019-2020 futbol sezonu öncesinde iyi bir kadro oluşturan ve sezona iyi başlangıç yapan Alaplı Belediyespor içerde ve dışarda aldığı sonuçlarla şampiyonluğun en büyük adayları arasında gösteriliyordu.

Ligin 6'ncı haftasında Kilimli Belediyespor deplasmanında 70 dakika maçı 3-1 üstün götüren Alaplı Belediyespor 90 dakika sonunda sahadan 4-3 mağlup ayrılarak ligde büyük darbe yedi. Bu haftadan sonra inişli-çıkışlı grafik çizen sarı-lacivertli ekip ligin tamamlanmasına 3 hafta kala şampiyonluktan matematiksel olarak ta toptu.

Lider Kilimli Belediyespor'un 50 puanla zirvede bulunduğu ligde Alaplı Belediyespor 41 puanla kaldı ve şampiyonluk şansını matematiksel olarak ta kaybetti. Alaplı Belediyespor her iki maçta Kilimli Belediyespor'a 4-3 ve 3-1'lik sonuçlarla mağlup oldu.

BU SEZON ALAPLI İÇİN BİTTİ, UMUTLAR GELECEK SEZONA KALDI

Bu sezon lige erken havlu atan Alaplı Belediyespor'un tek umudu ise 2020-2021 futbol sezonuna yeni bir yapılanma ile girerek özlem duyduğu BAL'a çıkabilmek.

Alaplı Belediyespor ligde oynadığı son maçında Çaycumaspor'u 5-3 yenerken, Corona Virüs salgınının bitmesiyle birlikte ligde sahasında ÇATES Işıkspor'u konuk edecek.