Devrek'e bağlı Tosunlar Köyü'nde bulunan Malya (Kızgölü ve Kadirgülü) Şelaleleri keşfedilmeyi bekliyor.

Devrek'e 14 kilometre uzaklıktaki Tosunlar köyünün dağları arasında Malya Şelaleleri göz kamaştıran doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekliyor.

Şu günlerde sıcak havanın etkili olduğu Devrek'te doğa tutkunları Malya Şelalelerine giderek, kuş sesleri eşliğinde şelalenin manzarasını izleyip bir yandan da biriken gölette yüzme fırsatı buluyor. Devrek'te bulunan şelaleler özellikle ormanların tür ve biyolojik çeşitliği yanında akar suların da ayrı bir cennet olduğunu gözleniyor. Buralar adeta saklı bir cennet. Doğayı ve ekolojik dengeyi bozmadan insanların buraları keşfetmeleri gerekir.

Devrek Kent Konseyi Doğa Yürüyüş Grubu Başkanı, Emekli Öğretmen Faik Bulut, Devrek'te bulunun şalalelerin ciddi bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu, söyledi.

Faik Mekik, "Şu anda Malya Şelaleleri'ndeyiz. Gerçekten el değmemiş, bakir bir saha. Üst kısmında hiç yerleşim yeri bulunmamaktadır. Su, kaynağından çıktığı gibi tertemiz ve berrak bir şekilde duruyor. Buraya ulaşım da oldukça kolay. Köy merkezine kadar araç geliyor. Ondan sonrası 15-20 dakikalık yol. Burada köylülerce Kızgölü ve Kadirgülü adını 2 şelale mevcuttur. Devrek'imiz gerçekten doğa aşığı, doğayı seven insanlarımızın gezebileceği, görülmesi gereken güzel bir yer. Doğayla iç içe olmak isteyen herkesi Devrek'e bu güzellikleri görmeye davet ediyorum. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktan onur duyarız." diye konuştu.

Devrek'te bulunan Karabuğat, Madencioğlu, Bostandüzü, Malya (Kızgölü ve Kadirgülü) Şelaleleri keşfedilmeyi bekliyor.

Karabuğat Şelalesi

Devrek'e 15 kilometre uzuklıkta Sofular Köyü Çengere Mahallesi ile Karakoçlu Köyü Kadıoğlu Mahalleleri arasında bulunan Kazanbuğat Şelalesi doğal güzelliyle keşfedilmeyi bekliyor. Bozulmamış doğal güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken Kazanbuğat Şelalesi şehir yaşamının yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenler ve doğal hayatı sevenler için iyi bir alternatif oluşturuyor.

Yakın zamanda keşfedilen Kazanbuğat Şelalesi, Kazanbuğat Deresi üzerinde. Yaklaşık 10 metre yükseklikten inen su, izleyenlere eşsiz bir güzellik sunuyor.

Madencioğlu Şelalesi

Devrek'e 11 Kilometre uzaklıkta bulunan bu şelale Madencioğlu Köyü sınırları içindedir. Kurudere üstünde yer alan şelale, doğa severlerin görmesi gereken güzellikler arasındadır. Yerel halkın büyük ilgi gösterdiği bu şelale, dere yatağındaki ayrı noktalardaki dik yamaçlardan akan birkaç tane şelale oluşturur.

Bostandüzü Şelalesi

Devrek'e 8 kilometre uzaklıkta bulunan Bostandüzü Orman İçi Dinlenme Alanı içinde yer alan bu şelale Akçasu Köyü sınırları içindedir. Yılın her günü halkın büyük bir ilgi gösterdiği bu mesire alanında yeralan şelalenin çevresi trekking, piknik ve mesire yeri olarak kullanılıyor. Burası doğa fotoğrafı çekmek için çok uygun bir yerdir.

Malya Şelalesi

Devrek'e 14 km uzaklıkta bulunan Tosunlar Köyü sınırları içerisinde altı adet arka arkaya oluşmuş şelaleler mutlaka görülmesi gereken birer doğa harikasıdır. Köy merkezine kadar araçla ulaşım mümkün olup 15 dakikalık bir yürüyüşün ardından şelalelere ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bölge Haber/İbrahim Tığ

Editör: Pusula Gazetesi