Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta 2016-2017 futbol sezonu Cumartesi günü oynanan karşılaşmalarla sona erdi. Temsilcimiz Zonguldakspor 10 yıl aradan sonra çıktığı 2. Ligde sezona dar bütçe ile mevcut kadroya iskeleti koruyarak yaptığı takviyelerle başladı. Kadro değeri olarak grupta en az bütçe değeri olan Zonguldakspor'da futbolcular sezon boşunca canla başla mücadele etti. Ayrıca Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın tribünlerinin inşaat halinde olması nedeniyle de maçlarını Devrek İlçe Stadı'nda oynamak zorunda kaldı.

2000-2001 SEZONUNDA KİLİMLİ'DE OYNADIK

2000-2001 futbol sezonunda yine Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın zemin ve çim bakım çalışmaları için 3.ligde Erdoğan Demir başkanlığında maçlarını Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı'nda oynamak zorunda kalan Zonguldakspor bu sezonu da bu kez kapalı tribün çalışmaları nedeniyle Devrek'te oynamak zorunda kaldı.

SEZONU 8'NCİ SIRADA TAMAMLADIK
Zonguldakspor geride kalan 34 haftalık periyotta 12 galibiyet, 11 beraberlik ve 11 yenilgiyle topladığı 47 puanla sezonu 8'nci sırada tamamladı. Kırmızı-lacivertli temsilcimiz rakip kaleleri 48 kez havalandırırken, kalesinde ise 42 gol gördü, artı 6 averajla ligi tamamladı. Kaleci Osman Kurtuldu ilk 32 maçta kaleyi kaptırmadı, Ferdi Yalçın 33'ncü haftada Buca deplasmanında forma giyerken, Mustafa ise son Ofspor maçında kaleyi korudu.

Editör: Pusula Gazetesi