Zonguldak'ta Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi'ne bağlı Genç Kızılay Gönüllüleri tarafından 'Bin Proje Bin Umut' sloganıyla gerçekleştirilen proje yarışmasında 15 proje arasında dereceye projeler ödüllendirildi. İş Kur Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen proje yarışmasına Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, Genç Kızılay Genel Merkez Proje ve Fon Birim Başkanı Utku İlhan, Genç Kızılay Genel Merkez Teşkilatlanma Birim Başkan Yardımcısı Talha Özer, Genç Kızılay Genel Merkez Teşkilatlanma Birim Üyesi Mustafa Bulut, Genç Kızılay Zonguldak İl Başkanı Suat Üstün, Genç Kızılay Zonguldak Proje ve Fon Birim Başkanı Feyza Ay, Genç Kızılay Zonguldak İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Ali İslamoğlu ve Kızılay gönüllüsü gençler katıldı. Kızılay olarak gençlerin projelerini hayata geçirdiklerini belirten Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, "Genç Kızılay Derneği tarafından hazırlanan 15 proje yarıştı. Burada dereceye giren projeleri ödüllendiriyoruz. Bu projeleri hayata geçireceğiz. Bin proje bin umut diyerek yola çıktık. İnsanlar eserleri ile anılırlar. Eser üretmeyenlerin geleceğe sadece semerleri kalır. Biz proje üretip bunları hayata geçirerek geleceğe bir şeyler bırakmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"SAHADA KARŞILAŞTIKLARI SORUNLARI PROJELENDİREREK ÇÖZECEKLER"

Projelerle ülke sorunlarının çözümünde katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Genç Kızılay Genel Merkez Proje ve Fon Birim Başkanı Utku İlhan, "Genç Kızılay 4 yıldır faaliyet göstermekte. Gençlik projeleri çıkartmak niyeti ile proje fon birimimizi kurduk. Genç gönüllülerimizin sahada karşılaştıkları sorunları projelendirerek kendi illerinde bu projeleri hayata geçirmeyi amaç edindik. Zonguldak'ta 15 proje yarıştı. 3 proje dereceye girdi. Zonguldak özelinde ve ülkemizde gördükleri projeler ürettiler. Hepsi güzel ve uygulanabilir projeler. Genç Kızılay olarak sahada yer almaya, ülkesinin sorunlarını dert edinen ve bu sorunları çözme ruhuna sahip gençler yetiştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İNSANIN KALBİNE DOKUNABİLEN BİR GENÇ KIZILAY İLE KARŞINIZDAYIZ"

İnsanı toplumun merkezine almış olan, insan merkezli çalışmalarını sürdüren Genç Kızılay olduklarını belirten Genç Kızılay Genel Merkez Teşkilatlanma Birim Başkan Yardımcısı Talha Özer şöyle konuştu; "Birçok gençlik sivil toplum kuruluşundan farklı olarak dikey hiyerarşiden öte yatay hiyerarşinin yer aldığı bir Genç Kızılay ile sahadayız. Her zaman insanla birlikte hareket eden ve insanın kalbine dokunabilen bir Genç Kızılay ile karşınızdayız. Bir iyilik yolundayız ve herkesi de bu iyilik yoluna, teşkilatlarımıza bekliyoruz. İyi geleceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi