Bölgesel Amatör Lig 6'ncı Grup'da mücadele eden temsilcilerimiz Ereğli Belediyespor ve Devrek Belediyespor forvet oyuncu Mehmet Onur Sayın yüzünden birbirine düştü.

Sezon öncesinde Gönen Beledipyespor'dan Devrek Belediyespor'a transfer olan golcü futbolcu Mehmet Onur Sayın son oynanan derbi maçta Devrek Belediyespor formasıyla Ereğli Belediyespor'a karşı forma giydi. Ne olduysa 2-0 Ereğli Belediyespor'un üstünlüğü ile biten maçın ardından oldu.

EREĞLİ, DEVREK'İ GOLCÜ'YE KANCA ATTI

Transferin son günlerinde takımı güçlendirmek için golcü arayışı içinde olan Ereğli Belediyespor, Devrek Belediyespor'un futbolcusu 22 yaşındaki Mehmet Onur Sayın'ı renklerine bağladı.

DEVREK KANADINDAN BÜYÜK TEPKİ!

Devrek Belediyespor bu transfer karşısında edate şoke oldu. Kırmızı-beyazlı ekibin Futbol Şube Sorumlusu Bekir Kayaaltı süreç ile ilgili Pusula'ya açıklamalarda bulundu.

"MEHMET BİZE AİLEVİ SORUNLARIM VAR DEDİ"

Devrek Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Bekir Kayaaltı, "Biz Pazar günü Ereğli Belediyespor ile oynadığımız ve 2-0 kaybettiğimiz maçın ardından hafta için Mehmet beni arayarak özel bir konu görüşeceğini söyledi. Ben de kendisini davet ettim. Mehmet memlekette çok büyük ailevi problemleri olduğunu ve memleketine dönmek istediği için serbestini bizden talep etti. Ayrıca futbol antrenörü olan babası da beni aradı. Memlekette dükkanı olduğunu ve ailevi sebeplerden dolayı Mehmet'in memlekete gelip dükkanın başına geçmesi gerektiğini, memlekette süper amatör ligde bir takımda oynayacağını söyledi.

Biz de futbolcumuzun ailevi sorununu göz önünde bulundurarak hiç düşünmeden lisansının serbestini verdik. Aldığı peşinatı da hem babası hem de kendisi geri vermek istediklerini söylediler ve aldıkları parayı da verdiler" dedi.

"MEĞERSE MEHMET'İN AKLINI EREĞLİ ÇELMİŞ"

Kayaaltı, "Meğerse işin içinde başka oyun varmış. Ereğli Belediyespor yönetimi bizimle oynadıkları maçın ardından kendisi ile görüşüp yönetici telefonu verip sonra görüşmüşler. Bizden ailevi sebeplerden dolayı serbestini alan Mehmet aynı gün Ereğli ile sözleşme imzaladı" dedi.

"BU KALLEŞLİKLE OLAN BİR ALIŞ-VERİŞ"

Kayaaltı, "Bu haberi alır almaz Ereğli Belediyespor yöneticilerinden Ahmet'i aradım ve teyit etmek istedim. Kendisi bize böyle bir şey yok dedi. Ama transferden sonra telefonları açmıyorlar. İki güzide takımı birbirine düşürdüler, düşman ettiler.

Biz Mehmet'i memleketine gitsin sorunları çözülsün diye bıraktık, Ereğli'ye gitsin diye değil. Ereğli Belediyesporlu yöneticiler futbolcunun beynini yıkamış. Antrenör olan babası da böyle bir yalan söylemesi bizi şaşırttı.

Bu kalleşlikle olan bir alışveriş oldu. Kesinlikle gönül bağı yok. Etik dışı bir davranışta bulunan Ereğli Belediyespor yönetimini kınıyorum.

"BU PİSLİĞİ TEMİZLEMEK BAŞKAN HALİL POSBIYIK'A DÜŞER"

Kayaaltı son olarak "Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın bu durumdan haberinin olduğunu sanmıyorum. O kendisi düzgün bir siyasetçi böyle bir olaya asla müsaade etmez ve iki güzide takımı, camiayı 1 futbolcu için birbirine düşürmez.

Bu pisliği temizlemek Ereğli Belediye Başkanı ve aynı zamanda Ereğli Belediyespor Kulüp Başkanı Halil Posbıyık'a düşer. Kendisi yöneticilerinden bunun hesabını soracaktır. Biz sonucunu merakla bekliyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi