TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor'da futbolcular TFF'nin liglerin oynanmayacağını açıklamasıyla birlikte memleketlerine döndü. Bir çok kulüp bu karardan memnun olurken, özellikle hedefi olan takımlar sancılı günler geçirdi.

Zonguldakspor Teknik Direktörü Serkan Afacan lig değerlendirmesi yaparken, TFF'nin aldığı kararın olumlu olduğunu söyledi.

"BU LİG ZONGULDAKSPOR'A KÜÇÜK GELİYOR"

Teknik Direktör Serkan Afacan, Zonguldakspor'un daha üst liglerde olması gerektiğini vurgulayarak "Yeni sezon ile ilgili açıkçası bu sezon lig tescil edildikten sonra karar vermek lazım. Geçen sene de oldukça düşük bir yaş ortalaması ile oynadık. Tecrübeli ve genç oyuncuları bir araya getirdik. Bu senede kulübümüzün imkanları doğrultusunda hareket edeceğiz. Bu ligin Zonguldak'a küçük geldiği düşüncesindeyim. Bir üst lige çıkmanın gerekliliğini düşünüyorum" dedi.

"VALİMİZİ DİKKATLİCE DİNLEDİM"

Vali Mustafa Tutulmaz'ın açıklamalarını dinlediğini belirten Afacan, "Yeni gelen Valimizin açıklamalarını dikkatlice dinledim. Onun oluşturacağı bir oluşum, belediye başkanımızın ve şehrin ileri gelenlerinin, sivil toplum kuruluşları, iş adamlarının da destek vereceği bir oluşumun Zonguldakspor'u bir üst lig hedefine ulaştırabileceğini düşünüyorum. Beklentim açıkçası bu yönde. Zonguldakspor'u bir üst lige çıkarabilecek koşullarının yerine getirmesini bekliyorum" dedi.

"ŞARTLARIMIZA UYAN FUTBOLCULAR KALMALI"

Afacan, "Sezon başında 23 transfer yapmışız. Her sene bir takımda 23 transfer yapılamaz. Onun için tabi ki takımın iskelet kadrosunun korunmasını istiyorum. Şartlarımıza uyan bütün futbolcularımızın takımda kalmasını isterim. Ama dediğim gibi önce Vali beyin, Belediye Başkanının desteklediği bir oluşum oluşturularak Zonguldaskspor'u bir üst lige çıkartacak koşulların yerine getirilmesi lazım. Bunlar yerine geldikten sonra zaten futbolcular Zonguldak'ı seviyorlar, Zonguldak can siper hane mücadele ettiler. Sezon ortasında birçok futbolcu serbest kalır pozisyonuna gelmiş olmasına rağmen hiçbir futbolcu ne Zonguldak'tan, ne Zonguldakspor'dan ayrılmayı düşünmedi. Dolayısıyla futbolcuların göstermiş olduğu bu duruş, bu karakter, bu özverinin tüm şehir tarafından sergilenip bu futbolcuların takımda tutulması gerekir. İsim olarak lanse etmekten ziyade dediğim gibi bir üst lig hedefi olan Zonguldakspor yaratılmalı. Şehrin ileri gelenleriyle, başta Valimiz olmak üzere, basa basa söylüyorum Vali beyin konuşmasından gerçekten çok etkilendim. Bunların yerine getirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"FUTBOLCULARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Afacan, "Defans konusunda Hakan'ın yavaş kalması yönünde değil de, iki stoperle oynamamız eleştirilebilir nokta. Ekonomik yönden ise antrenman sahasının olmaması, maç oynanan sahanın çok kötü olması, tesisimizin olmaması etkileyen nedenler arasında gösterilebilir. Ben futbolcularımıza teşekkür ediyorum." dedi.

"TAKIMLAR TARAFTAR ARASINDA İYİ BİR SİNERJİ VAR"

Serkan Afacan, "Takımla taraftar arasında çok iyi bir sinerjinin olduğunu düşünüyorum. Zonguldakspor taraftarı bir üst ligi hak ediyor. Zonguldak Kömürspor başka şehirlerde galip geldiği maçlarda bile diğer takımların sempatisini kazanmış bir takım oldu bu sene. Zonguldakspor taraftarına bir kez daha teşekkür ediyorum. Onlarla çok iyi bir sezon geçirdik ve bize çok sahip çıktılar. Ufak-tefek yanlış anlaşılmalar olsa da taraftarın önemli olduğunu düşünüyorum. Zonguldakspor'un başarısını dört gözle bekleyen bir taraftar grubu var. Onların hakkının da PTT 1. Lig olduğunu düşünüyorum. Elbirliği ile bu başarıya ulaşılabilir" dedi.