Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Zonguldak halkının 4 aydır beklediği Özel Halk Otobüslerinin hizmete başlaması için Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın 15 gün daha ek süre vermesine tepki gösterdi.
CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, ilginç bir benzetme yaparak "Halk Otobüslerinin hizmete başlaması Çin'den gelecek aşı işine benzedi" dedi.
Başkan Ebru Uzun, açıklamasında şunları söyledi;
"Zonguldak Belediyesi yerel yönetim olarak aslı görevlerinden olan ulaşım sorununu aylardır çözememiş halkı mağdur etmiştir. İki gün önce ihale şartları gününde yerine gelmezse sözleşmeyi fesh edeceğini söyleyip,firma yetkililerinin tekrar ek süre istemesi üzerine 15 gün daha süreyi uzatmıştır.
Sayın Başkan sözünü yemiş olsada doğru olanı yapmıştır. Sözleşmeyi fesh etse Zonguldak halkı için yine aylarca sürecek bir mağduriyet ortaya çıkacaktı.
Halk Otobüslerinin hizmete başlaması Çin'den gelecek aşı işine benzedi. AKP zihniyetinin pandemi süresince halk sağlığı ve güvenliği adına ortaya koyduğu performansla sınıfta kalmıştır..
Zonguldak halkı tüm kesimleriyle en güzel hizmetleri hak eden bir kenttir.Temennimiz 15 gün sonra da Sayın Başkanın öngörüsüz tutumuyla, halkımıza başka bir süpriz yapmamasıdır."