British Shorthair Özellikleri

Sınırlı sayıda bulunmaları British Shorthair cinsi kedileri son derece değerli kılmaktadır. Evde beslemeye son derece uygun olan bu kediler uysal doğaları ve zekaları ile ön plana çıkmaktadır. Erkek British Shorthair cinsi kediler 5-10 kg arasında seyrederken dişiler genelde 3-6 kg arasında değişiklik göstermektedir. British Shorthair cinsi kedilerin özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yuvarlak yüzlü olan bu kediler genelde büyük gözlü ve kısa tüylü olmaktadır.
  • Hem uysal bir doğaya hem de gelişmiş bir zekaya sahiptir.
  • Temizlik bu kedi ırkı için son derece önemlidir.
  • Bakımlarının doğru ve düzenli şekilde yapılması halinde 20 seneye kadar yaşamaktadır.
  • Sahipleriyle bağ kurmayı ve ilgi görmeyi sevmektedirler.
  • Ev içerisinde uysal olmaları nedeniyle eşyalara zarar vermemektedirler.
  • Sakinlikleri ile dikkat çeken British Shorthair kediler agresiflik yapmamaktadır.
  • Genelde gri renkte olan bu kediler fazla tüy dökümü yapmamaktadır.

British Shorthair Bakımı

Belirttiğimiz üzere British Shorthair kedilerin tüyleri genelde kısadır. Fakat bu tüylerin sık olması bakımlarının eksiksiz yapılması ve fırçalanmasına ihtiyaç duymaktadır. Haftalık olarak tüylerini fırçalamanız yeterlidir. Fazla tüy dökmediği için ev ortamında beslenmeye son derece uygun bir kedi cinsi olan British Shorthair'in bakımı da kolaydır. Uysal bir kedi cinsi olan British Shorthair bakımının evde yapılması son derece doğru bir karar olacaktır. Eğitiminin de verilmesiyle birlikte sizin kurallarınız çerçevesinde ev hayatına alışacaktır.

Buna ek olarak tüm kedi cinslerinde olduğu gibi düzenli aralıklarla veterinere götürerek gerekli kontrolleri ve aşıklarını yaptırmak da son derece önemlidir. Yoğun tüy yapısındaki ölü tüylerden kurtulmak adına düzenli taramaların yapılması da gerekmektedir. Bakımının düzenli yapılması halinde ömürleri 20 seneye kadar süren bu kedilerin ev ortamını sevdiği bilinmektedir.

Sıcak havalarda yapılan ılık duşlar da British Shorthair kedilerdeki yoğun tüy problemini çözmeye yardımcı olabilmektedir. Tırnak ve tüy bakımı gibi konularda kedi kuaförlerinden yardım alabileceğiniz gibi ev ortamında da kendiniz bu bakımı üstlenebilirsiniz. Son olarak kedinizin oyuncaklarını mikroplara karşı korumak için sirke ya da duru su ile dezenfekte etmenizi tavsiye ederiz.

British Shorthair Kedilerde Beslenme

Beslenme alışkanlıkları her kedinin cinsine ve fiziksel özelliklerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Özellikle British Shorthair cinsi kedilerde yüksek protein içeren farklı mama türlerinden yararlanmanız son derece olumlu olacaktır. Çünkü diğer cins kediler ile kıyasladığımızda British Shorthair cinsi kedilerin daha fazla kas oranına sahip olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Bu kedi cinsi için özel olarak üretilen mamaları kullanmanız halinde kedinizin sağlıklı bir şekilde büyüme süreci geçirdiğini görebilirsiniz.

Mama seçimi de British Shorthair cinsi kediler başta olmak üzere tüm kedi cinslerinde önemlidir. Yüksek protein içeriğine sahip olan mamaları tercih etmenizin yanı sıra bu mamaların düşük tahıl değerine sahip olmasına da dikkat edebilirsiniz.

Yine kedinizin kas ve eklemlerinde gelişimi tamamlaması adına Omega 3 destekli mamaları da tercih edebilirsiniz. Bu süreçte seçtiğiniz mama ile alakalı bir problem yaşamanız halinde en yakın veterinere başvurabilirsiniz.

Çünkü Shorthair cinsi kedilerin ciltleri ve tüyleri mama seçiminden etkilenebilmektedir. İçeriklerini ve besin türlerini detaylı bir şekilde inceledikten sonra farklı mama çeşitleri ile kedinizi besleyebilirsiniz. Beslenme sürecinde bir düzen oturtmaya ve kedinizi şartlamamaya özen göstermeniz de son derece önemlidir.

British Shorthair Eğitimi

Keşfetmeye sonra derece meraklı bir kedi türü olan British Shorthair cins kedileri eğitmek için doğru zamanı beklemelisiniz. Beslendikten veya uyandıktan sonraki süreç eğitim için en uygun süreç olarak bilinmektedir. Doğru eğitimde evinizde yaşamaya son derece müsait olan bu kedi cinsi aynı zamanda oldukça uysaldır. Yavru hallerinden itibaren eğitimine başlanan British Shorthair cinsi kedilerin hassas bir yapıları olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple emir değil eğitim verilmesi de son derece önemlidir.

İlk eğitim sürecinde kedinizi yapmasını veya yapmamasını istediğiniz şeyler için şartlandırabilirsiniz. Bunun yanında eğitim süreci boyunca kedinizin dikkatini canlı tutmak adına çeşitli yollara da başvurabilirsiniz. Eğitimi eksiksiz olarak tamamlanan British Shorthair cinsi kedilerin sizlerle çok uyumlu bir yaşam süreceğini söylememiz mümkündür.

Benzer Irklar

Daha fazla bilgi için; https://www.evcilhayvanal.com/36/british-shorthair