Bölgesel zayıflama, vücudun lokalize bölgelerindeki fazla yağların alınmasıdır. Bu işlemlerin amacı kilo vermek değil, vücut hatlarını düzeltmek, diyet ve spora rağmen kalan yağ dokusunu azaltmaktır. Özel cihazlar sayesinde bölgesel fazla yağları azaltmak mümkündür. Bölgesel zayıflamaya duyulan ihtiyacın sebebi genetik veya belirli hastalıklar olabilir. Sebep ne olursa olsun tedavisi mümkündür.

Bölgesel zayıflamaya kim ihtiyaç duyar?

Zayıflamak, yaşam tarzı değişikliği ile mümkündür ve en sağlıklı hali de budur. Zayıflamanın amacı vücut kitle indeksini azaltmak ve vücudun genel sağlığını iyileştirmektir. Yaşam tarzı değişiklikleri diyet ve sporu içerir. Yaşam boyu sürecek sağlıklı beslenme alışkanlıkları ana hedefiniz olmalıdır. Ancak yaşam tarzınız ne kadar düzenli olursa olsun veya ne kadar kilo verirseniz verin bölgesel yağlanmaların meydana gelmesi mümkündür.

Bölgesel zayıflamanın pek çok faydası olabilir. Bu faydalar arasında bölgesel yağ miktarının azalması, selülit tedavisi, vücut şekillendirme ve cilt germe mevcuttur. Bölgesel zayıflama obez kişiler için uygun değildir. Bu tedavinin gerçekleşmesi için adayların bölgesel fazla kilolarının olması ancak vücut kitle indeksi hesabına göre normal kilo aralığında ya da fazla kilolu olması gerekir. Bu kişilere yapılan bölgesel zayıflama tedavisi, onlara istedikleri vücut şeklini ve görünümünü vermekle kalmaz, aynı zamanda genel sağlıklarını iyileştirir ve kronik hastalıklara yakalanma ihtimalini azaltır.

Bölgesel zayıflamaya neden ihtiyaç duyulur?

İnsanların kilo vermek istemelerinin sayısız nedeni vardır. Çünkü kilo hem vücudun sağlığını hem de görünüşünü etkiler. Bazı insanlar aşırı kiloları orantılı olarak taşıma eğilimindeyken diğerleri kalça, uyluk veya göbek gibi belirli bölgelerde fazla yağları taşıyabilir.

Cinsiyet, yaş, genetik ve yaşam tarzının tümü kilo alımında ve vücut yağının inatçı bölgelerinin birikmesinde rol oynar. Örneğin, kadınların vücudundaki yağ oranı erkeklerinkinden daha yüksektir ve hamilelik döneminde alınan kilo kalça ve popo bölgesine toplanabilir. Bununla birlikte, perimenopoz ve menopoz sırasında hormonal değişiklikler, kilonun göbek bölgesine kaymasına neden olabilir. Öte yandan, erkeklerin tüm yaşamları boyunca vücutlarının orta bölgelerinde kilo alma olasılığı daha yüksektir.

Kilo alımı çok sinir bozucu olabilir ve birçok insanın diyet yapmaktan veya aktivite seviyelerini arttırmaktan daha kolay alternatifler aramasına neden olabilir. Sorunlu bölgelerdeki yağı hızla azaltmanın soğuk lipoliz gibi tedavi yöntemleri vardır. Bu yöntem, bölgesel zayıflamayı sağlaması ve sadece minimal yan etkilere sahip olması ile her yıl pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Bölgesel zayıflama mümkün müdür?

Bölgesel zayıflamayı sağlayan tedavi yöntemleri mevcuttur. Bunlardan en yaygın tercih edilenlerinden biri soğuk lipolizdir. Soğuk lipoliz, hedeflenen bölgesel yağ hücrelerini vakum ve led teknolojisi ile donduran, işlevsiz kılan ve yok eden kontrollü ve bölgesel bir soğutma yöntemidir.

Cilt özel bir jel örtü ile korunmaktadır. İçeri çekilen yağlar, dondurulmaları için sıfır derecenin altına hızla soğutulur. Diğer dokulara zarar vermez ve ameliyatsız yağların parçalanmasını ve azaltılmasını sağlar. Daha sonra yağ hücreleri donar ve kendi kendine parçalanması başlar. Parçalanan yağlar vücut tarafından kademeli olarak yok edilir ve 6-8 haftada tedavi edilen bölgeden atılır. Birden fazla lokasyon için uygulanabilir. Etkili bir tedavi yöntemidir.

Bölgesel zayıflama tedavisi olan soğuk lipolizi güvenle yaptırmak için Cool Clinic'e başvurabilirsiniz. Cool Clinic'e gelerek bir danışmanlık randevusu alabilir ve bölgesel zayıflama tedavisi almak için uygun olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Hem sağlığınızı hem de fiziksel görünümünüzü iyileştiren bu yöntem, kadınlar tarafından da erkekler tarafından da tercih edilmektedir.