Eylül ayında Zonguldak'ta gerçekleştirilen Büyükler Erkek ve Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda 75 kiloda Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporcular Dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanmıştı. Bu sporcular arasında Zonguldak'ın gururu Biral Aygün de yeraldı. Zonguldaklı Milli Boksör Birol Aygün ve antrenörü Milli takım Boks Antrenörü İshak Tiryaki ve tüm Milli boksörler Kastamonu'da çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdi.

SIRBİSTAN'A GİTTİLER

24 Ekim 2021 tarihinde Sırbistan'da gerçekleştirilecek olan Dünya Boks Şampiyonası öncesinde Biral Aygün'ün de bulunduğu Boks Milli takım kafilesi Kastamonu Kadıdağı Türkiye Boks Federasyonu Kamp Eğitim Merkezi'nde yoğun bir tempo ile Sırbıstan'a hazırlandı. Türkiye Boks Milli takımı Kastamonu'dan ayrılarak Sırbistan'a gitti.

AYDIN ERGENÇ'İN YEĞENİ DE KAFİLEDE

Zonguldak'ta gerçekleştirilen Türkiye Büyükler Boks Şampiyonası'nda Zonguldak Türk Kızılayı Şube Başkanı Aydın Ergenç'in yeğeni Emir Büyükdağ yarışarak 92 kiloda Türkiye şampiyonu olmuştu. Emir Büyükdağ da Türkiye Boks Milli takım kafilesi ile Sırbistan'da altın madalya için dövüşecek.

"DUALARINIZ BİZİMLE OLSUN ZONGULDAK"

Milli takım antrenörü İshak Tiryaki Zonguldak'a mesaj göndererek şu ifadeleri kullandı: "Kastamonu Kadıdağı Türkiye Boks Federasyonu Kamp Eğitim Merkezi'nde Dünya Şampiyonası hazırlıklarımız son derece güzel bir ortamda devam ediyor. Dualarınız bizimle olsun Zonguldak..."