Genel Başkanlığını Şair ve Yazar Dursun Güneş'in yaptığı Hak ve Hakikat Partisi, Yeni Osmanlı Hareketi sloganıyla otobüs giydirip Zonguldak caddelerinde tanıtım yapıyor. 12-13-14 Mart tarihleri arasında Zonguldak İsmet İnönü Parkı Kültür ve Sanat Merkezi karşısında olacakları belirtilen duyuru dikkat çekti.

Dursun Güneş kimdir?

Bayburt'un Demirözü İlçesinde 1950 yılında dünyaya gelen Dursun GÜNEŞ Mütedeyyin bir ailenin 7 çocuğunun en büyüğüdür. Çocukluk yıllarında ailece Muş'a göç eden GÜNEŞ burada, İlköğrenimini tamamladı 1965 yılında İstanbul'a göç eden ailenin en büyük evladı olan Dursun GÜNEŞ tasavvuf ile ilgilenmektedir. Tasavvuf alanında Şair ve Yazardır bu alanda binlerce şiir kaleme aldı, 18 kitap yazarak neşriyatını sağladı, imtiyaz sahipliğinde 3 yıl yayım hayatını sürdüren "Tevhid Gemisi" adlı dergiyi çıkartan GÜNEŞ; son 10 yıldır siyasetle iştigal etti.

2008 yılının Temmuz ayında Hak ve Hakikat Partisini 40 arkadaşıyla kuran ve Genel Başkan olan GÜNEŞ, evli ve dört çocuk babasıdır.

Dursun GÜNEŞ siyasi hayatına 2000'li yıllarda başlamıştır. Şair, yazar ve araştırmacı kimliği ile 80'li yıllardan bu yana halkın arasında gözlem, tespit ve istişarelerde bulunmuştur. Yurdumuzu köy köy, ilçe ilçe, il il ve Ortadoğu ülkelerinin birçoğunu bizzat yerinde gezerek genel gidişatla ilgili araştırmalar yapmış ve çok sayıda yazılar kaleme almıştır. Yıllar öncesinden saptadığı tespitler bir bir gerçekleşmiştir. Birkaç kez aktif siyasete girmek istemiş ise de millet ve islam adına birşeyler yapmak isteyen siyasi hareketlere engel olmama düşüncesi ile geri durmuştur. Fakat bu hareketler iktidar olup muktedir olamamış, meselenin ciddiyetini idrak edememiş ve ülkeyi daha kötü duruma sürüklemişlerdir. Bunun üzerine aldığı manevi işaretle aktif siyasi hayatına 29 Temmuz 2008 yılında Hak ve Hakikat Partisini kurarak başlamıştır. Bütün Türkiye'yi yıllarca irşad vazifesi ile gezen Dursun GÜNEŞ ayda 10 000 km seyahat ederek, halkımızın nazarında ve gönlünde büyük iştiyak ve sevgi kazanmıştır. Zaten yıllardır Hak ve Hakikati anlatan Dursun GÜNEŞ siyasi gömleği ile de halkın içinde halk ile Hakkın yolunda Hak ve Hakikati yaşamaya ve yaşatmaya devam etmektedir.

Editör: Pusula Gazetesi