Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne göğüs ağrısı şikayetiyle getirilen 42 yaşındaki Ercan Kacalı, anjiyo işleminde gerekli stent malzemesi bulunmadığı için Ereğli Ecomar Hastanesi'ne sevk edilirken yolda öldü.

Ercan Kacalı'nın ölümü, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin düşürüldüğü durumu bir kez daha gözler önüne serdi. Zonguldaklı Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı'nın konuyla ilgili açıklama yapması gerekiyor.

Yaşadığı mali sıkıntılar nedeniyle çok acil tıbbi malzemeleri bile alamayan Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin durumu, üniversite ve hastane yönetimi kadar Zonguldaklı siyasileri de yakından ilgilendiriyor.

Zonguldak insanı, şifa bulmak için gittiği hastanede malzeme yokluğu nedeniyle ölüyor. Zonguldaklı Rektörden ses yok. Zonguldaklı politikacılardan ses yok. Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'nden ses yok. Zonguldak Valiliği'nden ses yok. Zonguldak'ın, Zonguldaklının sahibi yok.

Editör: Pusula Gazetesi