TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer´in 30 işçinin yaşamını yitirdiği grizu faciasında ihmalin olduğu yönündeki açıklamaları Pusula´ya değerlendirdi. İnan; "Bir kusurun olup olmadığı göçükler açıldıktan sonra ortaya çıkacaktır. Bilende bilmeyende bir şey söylüyor. Müthiş bir bilgi kirliliği var" dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer´in TTK Karadon Müessesi´nde meydana gelen grizu patlamasının ihmalden kaynaklandığı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Genel Müdür Burhan İnan, Bakan Dinçer´in aksine kesin konuşmanın erken olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili olarak Pusula´nın sorularını yanıtlayan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, şimdiden bir açıklama yapmanın doğru olmayacağını belirterek, ortada müthiş bir bilgi kirliliği olduğunu söyledi.
Genel Müdür İnan açıklamasında: "Ben patlama olan bölgeyi kafesle inerek gezdim ama hakikaten bir tespitte bulunmak çok zor. Ben sadece patlamanın sonuçlarını orada görebildim.
O nedenle bir kusurun olup olmadığı göçükler açıldıktan sonra ortaya çıkacaktır. O gün çalışanların ifadeleri alınacak. Kim neler yaptı, kimlerle görüştü, birbirlerini uyardığı veya uyarmadığı araştırılacak. Bu sonuca göre de yargıya varmak mümkün olacak. Herkes bir şey söylüyor. Bilende bilmeyende bir şey söylüyor. Ama birçoğu da yanlış. Müthiş bir bilgi kirliliği var.
İnsanlar görmediği bilmediği yer hakkında yorum yapıyorlar. Analitik düşünmek ve akıllı olmak lazım. Hakikaten mantık süzgecini çalıştırmak lazım. Yoğunluktan çok fazla medyayı takip edemedik ama akıl almaz yaklaşımlar gördük. O nedenle şimdiden şu yüzden oldu demek doğru değil. Bilirkişinin sonuçlarına göre yargıya varılacaktır" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi