Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin ameliyathane bölümünde bulunan Skopi (Röntgen) Cihazı'nın ortaokul mezunu temizlik personeli tarafından kullanıldığı ileri sürüldü.

Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyathanede bulunan röntgen cihazlarının kullanımınca uzman bir röntgen teknikerinin yer almadığı, bunun yerine ameliyat esnasında kullanılması halinde cihazların ortaokul mezunu temizlik personeli tarafından kullanıldığı ve hastaya bu şekilde röntgen çekildiği iddia edildi. Son dönemde çeşitli skandallarla gündeme gelen BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyathanelerde bulunan skopi cihazlarını kullanan röntgen teknikeri veya ilgili personel olup olmadığı merak eden vatandaşlar, "Skopi yapan branş uzmanlarına ameliyathanede kim yardım ediyor. Bu cihazların kullanımı için görevlendirilenler gerçekten temizlik personeli mi? Eğer böyleyse neden bir röntgen teknisyeni yardım etmiyor veya görevlendirilmiyor? Çekimi temizlik personelinin yapması mevzuata uygun mu?" diye sordu.

Öte yandan bir iddia ise hastanede bulunan görüntüleme teknisyenlerinin görevlendirmelerinin Radyoloji Bölüm Başkanlığı tarafından iptal edildiği yönünde oldu. Skopi cihazlarını kullanan görüntüleme teknisyenlerinin görevlendirmelerinin iptal edilip edilmediği de kamuoyunun merak ettiği sorular arasında.

Editör: Pusula Gazetesi