-ÖZEL İÇERİK-

Türk Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, dün akşam stent takılamadığı için yolda hayatını kaybeden Ercan Karalı ve yaşanan sağlık skandalı ile ilgili Pusula'ya açıklama yaptı.

Üniversite hastanelerde mali sorunların hat safhaya geldiğini belirten Kara "Türkiye genelinde vardır ama Zonguldak'ta bu sorun daha da büyümüş, tahammül edilme sınırını aşmış, sağlık hizmetini durma noktasına getirmiştir" dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne göğüs ağrısı şikayetiyle getirilen 42 yaşındaki Ercan Kacalı, anjiyo işleminde gerekli stent malzemesi bulunmadığı için Ereğli Ecomar Hastanesi'ne sevk edilmiş ve yolda hayatını kaybetmişti.

"SORUMLULARI ACİL ÇÖZÜME DAVET EDİYORUZ, AKSİ TAKDİRDE HER TÜRLÜ FELAKETLE KARŞILAŞMAMIZ OLAĞAN"

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Arzu Kara, açıklamasında şunları söyledi; "Üniversite hastanelerinde mali sorun Türkiye genelinde vardır ama Zonguldak'ta bu sorun daha da büyümüş, tahammül edilme sınırını aşmış, sağlık hizmetini durma noktasına getirmiştir. Üniversite hastanesinde yaşanan ekonomik kriz, finansal problem adına her ne derseniz deyin, sağlık hizmetleri açısından sıkıntılı, sağlık çalışanları içinde mağduriyet yaratmaktadır. Biz yaklaşık 2 aydır ödenmeyen nöbet ücretleri için başvuru yaptık, hala bir sonuç yok, bu tür ücretlerin aksaması kabul edilemezdir. Maaşları ne zaman ödemiyoruz diyecekler bilemiyorum. Malzeme eksikliğinden dolayı sürekli sevk yapılmaktadır. Hastalara gerekli tıbbi müdahalelerde malzeme eksikliği kaynaklı sorunlar yaşandığı belirtilmektedir. Kısacası durum hem vatandaş hem de sağlık çalışanı için çok zordur. Bu nedenle sorumluları acil çözüme davet ediyoruz. Aksi takdirde her türlü felaketle karşılaşmamız olağandır."

Editör: Pusula Gazetesi