5-8 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşen turnuvada, ZBEÜ Tenis Erkek Takımı; Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi ve Elazığ Fırat Üniversitesi ile oynadığı tüm maçları kazanarak, 41 üniversitenin katıldığı turnuvada grup birincisi olarak 1'nci Lig'e yükseldi. Bu başarı sayesinde ZBEÜ, önümüzdeki yıl 1'inci Lig'de mücadele etmeye hak kazandı.

ZBEÜ Tenis Kadın Takımı ise; Mersin Çağ Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi ile mücadele ederek, 36 üniversitenin katıldığı grubunda ikincilik kupasını almaya hak kazandı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, üniversite olarak bilim ve sanat ile birlikte spor eğitimine de önem verdiklerini belirterek, bu alandaki başarıların kendilerini gururlandırdığını dile getirdi. Prof. Dr. Çufalı, "Tenis takımlarımızın başarılarında emeği olan hocalarımızı ve gösterdikleri gayretten ötürü öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi