Zonguldak Fener Anadalu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni ve aynı zamanda alanının zümre başkanı olan Murat Durmuş'un haksız suçlamalarla Çankırı'ya sürgün edilmesinden büyük üzüntü duyan bir grup heyet tayinin durdurulması amacıyla Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, Zonguldak Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü ve MMOB Erdoğan Kaymakçı, Fener Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Selahattin Temiz, Zonguldak Sanat Tiyatrosu ve Fener Anadolu Lisesi eski Okul Aile Birliği Başkanı Erhal Koltuk, Okulun sevilen ve sayılan iki öğretmeni, Fener Anadolu Lisesi Öğrenci Başkanının yanı sıra bir grup öğrenci katıldı.
Ziyarette ilk soruyu öğrencilere soran Bektaş, "Bu ziyarette öncelikle öğrencileri dinlemek istiyorum. Neden buradasınız ?" diyerek konuşma fırsatını öğrencilere yöneltti.
Sözü alan öğrenci, "Murat Hoca her zaman bizlere doğruyu, iyiliği ve her şeyden önce erdemli birer insan olarak hayatımıza devam etmemiz gerektiğini öğretti. O hiçbir zaman bize kendi ideolojisini empoze etmeye çalışmadı." diyerek sözü diğer arkadaşına bıraktı.
Bir diğer öğrenci ise Fener Anadolu Lisesi'ne başladığı günden itibaren tek arzusunun Murat Hocanın dersinde yer almak ve o kadar donanımlı bir öğretmenden bilgi almak olduğunu söylerek duygularını ifade etti ve öğretmeninin tahinin durdurulmasını istedi.
Bunların üzerine Bektaş araya girerek " Bu konuşmalardan anladığım kadarıyla Murat öğretmen gerçek anlamda sevilen ve sayılan bir öğretmenmiş." dedi. Ve sözlerini şöyle devam ettirdi "Eğer olay anlattığınız gibiyse Murat öğretmeniniz mahkemeden geri dönecektir."
Orada bulunan iki öğretmen ise fikirileri şöyle belirtti : " Bizler yıllardır Murat öğretmeni tanır ve bir o kadar severiz. Bu yapılan haksız suçlamaları duyduğumuzda çok üzüldük ve gereğinin yapılarak bu haksızlığı önlenmesini talep ediyoruz."
Sendikacılar ise Murat öğretmenin haksız ve hukuksuz olan sürgünün durdurulması konusunda Vali Bektaş'tan destek ve yardımlarını istediler.
Zonguldak Valisi Bektaş, "28 Şubat surecinde bende sürgün yedim. Eşimin başı kapalıydı vae ev hanımıydı. Ona rağmen sürgün yedim. Sürgün olmak kötü bir şey değil. Öğretmeniniz biraz da gittiği yerdeki öğrencileri sever. Adı sürgün fakat yeni bir yerde görevlendirmeye olumsuz bırakmamak lazım önemli olan hizmet vermek. Idari mahkemeye versin eğer haklıysa mutlaka geri döner" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi