Devrek Belediye Meclisi 2021 Yılı Kasım Ayı Olağan Toplantısı birinci oturumu, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt başkanlığında yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. Yeni Mahalle Hal içi Sokak No:5/B de gayrimenkulün satışı konusunun görüşülmesi, 2022 Mali Yılı Analitik (Gelir-Gider) Bütçesinin görüşülmesi, Gelir Tarifelerinin 2022 Mali yılı için belirlenmesi talepleri ilgili komisyonlara havale edilirken, 2021 Mali Yılı Analitik Bütçesinde, Birimler arası bütçe içi ödenek aktarma yapılması oy birliği ile kabul edildi.
AKP'LİLER YİNE REDDETTİ
Mart Ayında gündeme gelen ve komisyona havale edilen, komisyon tarafından rapor sunulmaması üzerine Başkan Bozkurt'un Ekim ayı toplantısında gündemine aldığı ve AKP'li üyelerin Komisyonda görüşmek üzere reddettiği, Yeni Mahalle Dirgine Sokak 537 ada 3 parselde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait 259, 29 m2'lik artık parselin satışı konusunu yine AKP'li üyelerin oyuyla reddedildi.
BURADAN GELECEK PARAYI CEBİMİZE ATMAYACAĞIZ
İlgili maddenin görüşülmesi esnasında, Başkan Bozkurt şunları söyledi: "Bu parsel 18 uygulaması sonucu belediyemize kalan bir parseldir. 259 metre karelik bu artık parselin satışından belediyemize nereden bakarsanız bakın 500 bin TL ile 1 milyon TL arasında para gelecekti. O parayı biz cebimize atmayacaktık ve halkımıza hizmet olarak yansıtacaktık. 5 aydır bir konu bekletilir mi?, 5 aydır komisyonu neden toplamıyorsunuz? Burada sizin belediyemize para girmesini istemediğinizi düşünmek bile istemiyorum. Satma meraklısı değilim, gerekirse gündeme getirmem."
BORÇLANMADAN 4 ARAÇ ALDIK
Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra dilek ve temenniler bölümünde konuşan Başkan Çetin Bozkurt, borçlanmaya gidilmeden Devrek Belediyesi'nin 2 tane doblo, 1 kar kürüme ve 1 tane de cenaze aracı aldıklarını, belirtti.
4 DENETİMDEN DE TERTEMİZ ÇIKTIK
Başkan Çetin Bozkurt, Zonguldak bölgesi belediyelerin İçişleri Bakanlığı tarafından denetime tabi tutulduğu ifade ederek, "Bu çerçevede belediyemiz de denetlendi. 37 gün süren bu denetimden alnımızın akıyla tertemiz çıktık. 45 gün süreyle belediye meclisi denetim komisyonu bütün alım satım, iş ve işlemlerimizi denetledi. Sayıştay belediyemizin geriye dönük 10 yıllık hesaplarını ve evraklarını inceledi. Bütün bunlardan alnımızın, yüzümüzün akıyla tertemiz çıktık"dedi.
Başkan Bozkurt konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Denetim yapan müfettişlere şahsımla alakalı çok sayıda şikayetlerde bulunuldu. Hatta BİMER'e de şikayet edildim. Bütün bu şikayet konuları tek tek incelendi. Şahsımın, eşimin, çocuklarımın hatta annemin mal varlığına kadar tek tek denetlendik. Çok şükür en ufak bir şaibeye rastlanılmadı."
BORCUMUZ 57 MİLYON LİRA'DIR
Daha sonra Devrek Belediyesi'nin borçları hakkında özellikle AKP'lilerin kamuoyunda yapmış oldukları beyanatlara değinen Başkan Bozkurt,
"Kendim okumadım fakat arkadaşlarımın bana ilettiği bilgi çerçevesinde, belediyeyi 64 milyon borçla devralmışız, şuan ki borcumuz 129 milyonun üzerinde imiş. Ev almışım, araba almışım, belediyeye milyon milyon fatura kestirmişim. Ben eskiden mağarada mı yaşıyordum? Böyle aslı astarı olmayan bilgilerle kamuoyunu yanıltıyorlar. Bu beyanatları özellikle AKP'li Yöneticiler yapmış. Buradan sesleniyorum. Belediyemizin 57 milyon 763 TL borcu vardır şirket borçlarımızda buna dahildir. Bunları konuşanlarda AKP'lilerdir. Belediyemizin borcunu yüzde 200 fazla nasıl lanse ediyorsunuz? Bu bilgilere hepiniz ulaşabilirsiniz. Bütçe görüşmelerinde bu rakamlar önünüze gelecektir.
Biliyorsunuz denetimler de Sayıştay en üst nokta. Bu evrakları yasal ve içtihatlarına göre denetliyor. Bu raporlarımız da tertemizdir.
Sizi daha ne tatmin edecek, bu kadar alçak, şerefsiz olmak zorunda mısınız? Bu kadar haysiyetsiz olmak zorunda mısınız? Çoluğunuzun, çocuğunuzun yüzüne nasıl bakacaksınız? Benle beraber bu kadar insanı töhmet altında bırakıyorsunuz? Buna hakkınız var mı" diye tepki gösterdi.