İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Karaman Belediyesi ile İŞKUR'un işbirliğinde işe alım sınavında şaibe olduğunu iddia etti.

Karaman Beldesi gençlerinin yetkilileri bu iki kurum hakkında sınavda şaibeli işler yaptıkları için gereğini yapmaya davet ettiklerini belirten Erkmen "Sınavda usulsüzlük yapıldıysa, yapanlar adli ve idari yönden cezalandırsın. Kimsenin gençlerin hayalleriyle oynamaya hakkı yoktur" dedi.

Yavuz Erkmen'in açıklaması şöyle;

İlimiz Merkez Karaman Belediyesi'nde elemen alımı yapılacağını duyan gençler sevinirler. Ne de olsa içlerinden birkaçı bir ekmek sahibi olacaktır. Kulaklarına kimlerin alınacağı konusunda bilgiler gelse de inanmak istemezler, Belediye Meclis Üyeleri'nin çocuklarının alınacağı yolundaki bu söylentilere doğru değildir gözüyle bakarlar ancak bir taraftan da bu isimleri bir kenara not edip paylaşırlar.

Kendilerinden 7 Ocak 2021 tarihinin son günü olduğunu ve müracaatların İşkur sitesinden takip edilmesi istenir. Onlar da takip etmeye başlarlar ancak bir türlü yayınlanmaz. Bir gün bakarlar site 10-15 dakikalığına açılmış ve adını duydukları kişilerin yaptıkları müracaat sonrası site tekrar kapatılır. Tabii gençler şok olur ve seslerini yükseltirler. Gençlerin iddiasına göre Belediye Meclis Üyeleri telaşlanır ve mülakat ertelenir, bilahare yapılan açıklama ile bu sefer ismi terör örgütü ile anılan kişinin eşi alınır.

Karaman Belediyesi'nde ikamet eden gençler hem Karaman Belediyesi'ne hem de bu konuda onlarla işbirliği yaptıklarını ve haklarını gasp ettiklerini iddia ettikleri İŞKUR yetkililerine tepkilidir. Gençler, yetkilileri bu iki kurum hakkında sınavda şaibeli işler yaptıkları için gereğini yapmaya davet ediyorlar ve haklarına sahip çıkılmasını istiyorlar.

Biz de buradan yetkililere sesleniyoruz. Gençlerin iddiası araştırılsın, kimsenin hakkı yenmesin. Sınavda usulsüzlük yapıldıysa, yapanlar adli ve idari yönden cezalandırsın. Kimsenin gençlerin hayalleriyle oynamaya hakkı yoktur.