Zonguldak Belediyesi'nde İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından 8 yıllık bir denetim gerçekleştirildi. Müfettiş teftişi raporunun ilk sırasında "Özellikle kirada olan gayrimenkullerin kiralarının, imar para cezaları başta olmak üzere Encümence kesilen diğer para cezalarının, vergilerin tahsilat oranlarının çok düşük

kaldığı, yıkım kararlarının uygulanması konusunda daha aktif çaba sarf edilmesi gerektiği, su kayıp kaçak oranının ortalama % 65'ler gibi yüksek bir seviyede olduğu" bilgileri yer aldı.

İçişleri Bakanlığı müfettişlerinden belediyenin gelirlerinin az olduğu yönünde tenkit aldıklarını belirten Başkan Alan, belediyenin gelirlerini artırmak için düğmeye bastıklarını belirterek "Göreve geldiğimiz günden beri vatandaşlarımıza ecremisil, kira ve su borçları ile ilgili sürekli çağrıda bulunuyoruz. İyi niyetimizi suistimal edenler oldu. Biz hukuki yollara başvurmadık, güzel bir yolla bu işi halledelim dedik. Ancak o kadar süreler vermemize rağmen bize bazı esnaf ve mükelleflerden dönüş yapılmadı. Bundan onbeş gün önce yaptığımız açıklamada 1 Ekim'de borcu olanlara tebligat göndereceğimizi söylemiştik. Biz bu tebligatları gönderdik, 15 Ekim'de kararımız kesin. Bize 15 Ekim'e kadar dönüş yapmayanları tahliye edeceğiz. Biz de böyle bir yola başvurmayı asla istemezdik. 30 aydır bu kişilerin gelip borçlarını ödemelerini bekliyoruz ama ne gelen var ne giden. Gereken neyse bu tahsilatları bir şekilde yapacağız ve belediyemizin gelirlerini artıracağız. Buradan son kez borcu olanlara dışarıda bulunuyoruz. 15 Ekim'e kadar gelip yapılandırma yapmayanlara tahliye edip hukuki yollara başvuracağız. Mülkiye müfettişlerimizin bu konu ile ilgili ciddi bir rahatsızlığı ve tenkiti var. Belediyemizin gelirlerinin az olduğunu raporda beyan ettiler" dedi.
(Haber: Öznur Güneş)