Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Cuma günleri yaptığı basın toplantısını bugün de gerçekleştirdi. Başkan Alan, bakan ziyaretinden asfalt dökmeye bir çok konuda soruları yanıtladı.


Başkan Alan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın valilik ve belediye binaları ile ilgili eleştiriye "Deniz Bey kısmen haklıdır" dedi.

"BAKANIMIZ ELİ KOLU DOLU GELDİ"

Başkan Alan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Zonguldak'a yaptığı ziyaretini değerlendirdi. Başkan Alan, "Çevre Bakanımız Lavuar Alanı ve Protokol Camiyi yerinde inceledi. Buralara yapılacak çalışmalarla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Bakanımız eli kolu dolu geldi, projelerin tarihini açıkladı. Çevre Bakanımızın 6 ayda ikinci kez geliyor bu bizim için onurdur" dedi.

Ukrayna ziyaretini değerlendiren Başkan Alan "Skadovsk Limanı ve Zonguldak Limanı arasındaki ticaret ile ilgili görüştük, bu yönde güzel gelişmeler olacak. İyi niyet çerçevesinde anlaşmalar yapıldı. Güzel gelişmeler yaşandı" diye konuştu.

"ELEŞTİRİLER HAKKI GÜNEY'E GÖRE DOĞRU OLABİLİR VE BANA GÖRE DOĞRU ELEŞTİRİ DEĞİL"

Başkan Alan, asfalt çalışmasının finalini tamamladıklarını belirterek, "Çok güzel bir çalışma oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sıra yapılmayan yerlerde, Zonguldak'ta asfaltsız yol kalmayacak" şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanı Hakkı Güney'in asfalt eleştirilerine değinen Alan "Aykırı görüşlere benim saygım var. Bu eleştirilerle ilgili il başkanım ve meclis başkanım açıklama yaptı. Eleştiriler Hakkı Güney'e göre doğru olabilir ve bana göre doğru eleştiri değil. Onların da şimdi malum, kongre süreçleri var, muhalefet görevlerini yerine getiriyor."

"BİNALARLA İLGİLİ SÖYLEDİĞİ KONULARDA DENİZ BEY KISMEN HAKLIDIR"

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın Vali Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ı kast ederek "Kız Meslek Lisesi'ni yıktırmak isteyenler ucube binalarda oturuyorlar" eleştirisine Alan, şunları söyledi: "Hükümet binamız ve belediye binamızın daha modern daha güzel olması gerekiyor. Ancak şu anda yapacağımız o kadar çok iş var ki. Onlar bizim için biraz arka planda. Bizim niyetimiz Kız Meslek'i yıkmak değil, amacımız daha iyisini yapmak. Kız Meslek Lisesini kaldırıp eğitim verilmeyecekmiş gibi algı yaratılmak isteniyor. Bunu yanlış buluyorum. Binalarla ilgili söylediği konularda Deniz Bey kısmen haklıdır. Ama yapacağımız çok iş var, ilerleyen zamanlarda belediye binamızı önümüzdeki dönemlerde yenilemeyi düşünüyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi