Zonguldak Belediye Meclisi'nin AK Parti Grubu, dağıttıkları katı atık bedelleriyle ilgili el ilanlarını eleştiren CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'a yanıt verdi.

"Yağma yok, Belediye Başkanlığı yatma, halkımızı soyma, şehrimizi yaşanmaz hale getirme yeri değildir. Uyarmaya ve uyandırmaya devam edeceğiz" denilen AK Parti Grubu'nun açıklaması şöyle:

"AK Parti Belediye Meclis Grubu olarak Zonguldak'ta dağıttığımız Zonguldak Belediyesi'nin katı atık üzerinden esnafımızı ve halkımızı soymaya dönük el ilanı, belediye yönetimini paniğe sevketmiştir ve bunun üzerinden Sayın İlçe Başkanı yanıltıldığının farkında olmadan olacak ki, bize cevap vermiştir. Sayın İlçe Başkanı; doğru bilgilenmek istiyorsanız, 18 Kasım'daki Belediye Meclisi'nde kabul edilen bütçe kararnamesine bakabilirsiniz. 25 Aralık'ta olağanüstü meclis toplantısı kararı alıp sonra iptal ettikleri toplantının akıbetinden öğrenebilirsiniz. Olmadı, Ocak ayı meclis tutanaklarından öğrenebilirsiniz. Daha da olmadı, 1 Mart meclis gündeminin 20'nci maddesinin ne olduğuna bakabilirsiniz. Aynı şekilde halkın arasına karışıp katı atık vergisini esnafımızı nasıl ezdiğini görebilirsiniz. Daha da net söyleyelim, size yol göstersin, Kasım ayında kabul edilen fiyat tarifesi ile grubumuz olarak itirazımız sonucu hazırlanmış Ocak ayındaki tarife ile karşılaştırıp perişanlığı, aymazlığı iş bilmezliği görebilirsiniz. Bizim uyarılarımız üzerinden Sayın İlçe Başkanının, Sayın Muharrem Akdemir'e yıpratmaya dönük bir faaliyet olduğunu söylemiş. Sadece güldük ve söylüyoruz, o gününü gün etmeye, Zonguldak halkını ve ne yazık ki sizi de işletmeye devam ediyor. Nasıl mı? Bayındırlık işlerini Sayın Valimiz Ali Kaban'a havale etmiş, şimdide sizin marifetinizle Zonguldak'ın temizlik işlerini Ereğli Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal kardeşimizin üzerine yıkmaya çalışıyor. Oh ne güzel... Evet, Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Belediye Meclis Grubu olarak buradan sesleniyoruz: Yağma yok, Belediye Başkanlığı yatma, halkımızı soyma, şehrimizi yaşanmaz hale getirme yeri değildir. Uyarmaya ve uyandırmaya devam edeceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi