Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde Özel Halk Otobüsü firması BEKART'ın taşımacılık ihalesinin bitimine bir hafta kala firma bünyesinde çalışan 30'dan fazla otobüs şoförüne yasal olmadığı halde ibraname imzalattığı iddia edildi.

Firma yetkililerinin bugün sabah saat 10:00'da işçileri ilçede bulunan otobüslerin yer aldığı bekleme alanına çağırdığı ve burada işçilerle tek tek görüşerek ibraname (Tüm haklarımı aldım) imzalattığı belirtildi. Öte yandan uzmanlar firmanın ihale süresi sona ermeden böyle bir uygulamaya gitmesi ve işçilere hakları verilmeden ellerinden haklarının imza ile alınmasının yasal olmadığı ve yetkili kurum ve kuruluşların acil olarak harekete geçmesi gerektiği ifade etti.

Otobüs şoförleri ise kendileri ile tek tek görüşüldüğünü ve zorla imza alındığını ileri sürerek, "Haklarımızı almadan imza atmak zorunda bırakılıyoruz. Burada kime ne diyeceğimizi de bilmiyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Yıllardır hizmet verdiğimiz kurumdan haklarımızı alamadan ayrılmak zorunda bırakılıyoruz. Devletimizden yardım istiyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi