Bu yüzden anne ve anne adayları için, bebeğinde kullanacağı temizlik ürünlerinin içeriği, büyük önem taşıyan bir konudur. Bebek bakım ürünlerinde yer alabilecek zararlı kimyasallar; ciltte alerjilere, kızarıklığa, pişiğe ve mikrobik hastalıklara yol açabiliyor. Bu yüzden bakım ürünlerinde içeriklerin dikkatle incelenmesi anneler için önemli bir konu haline geliyor. Bebeklerin ciltleri yetişkinlere oranla daha ince bir tabakadan oluştuğu ve derilerinin koruyuculuğunu sağlayan yağ ve salgılar yeterince bulunmadığı için, bakım ve hijyen ürünlerinde bebeklerin hassas ciltleri ile uyumlu, doğal ve saf içerikli ürünler tercih edilmesi önemli bir konudur. Söz konusu bebekler olunca annelerin ne kadar hassas olduğu biliniyor. Bu yüzden Biobaby gibi tamamen organik içeriklerden oluşan ve yüksek kalite standartlarında üretilen bakım ürünlerini kullanmak, anneler için tercih edilmesinde özen gösterilen ürünlerdir.

Bebek Bakım Ürünlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni doğan bir bebeğin cilt ve saç temizliği için bebek şampuanı, bebek yağı, bebek pudrası, bebek vücut şampuanı, bebek sabunu, bebek kremi ve pişik kremi gibi pek çok bakım ve temizlik ürününe ihtiyaç duyulmaktadır. Fakat bebek bakım ürünleri seçerken dikkat etmemiz gereken bazı detaylar vardır. Kullanılan ürünlerin;

  • Alkol ve paraben içermemesine,
  • Doğal içerikli olmasına,
  • pH değerinin nötr (7,5) olmasına,
  • Ürünlerin göz yakmayacak özellikte olmasına,
  • Koku ve boya maddesi içermemesine,
  • Alerjen maddeler içermemesine dikkat edilmelidir.

Yaz dönemleri için, güneş kremi ve losyon gibi koruyucu seçimlerinde ise aktif maddesi çinko oksit veya titanyum oksit olan, parfümsüz, hipoalerjik ve bebeklere özel olarak geliştirilmiş olan koruma ürünlerinin tercih edilmesi önerilmektedir.