Ülkemizdeki kaymakamlıklar vatandaşlara nakit desteğinde bulunuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla verilen desteklerde vatandaşların bir takım şartları taşıması gerekiyor. Kaymakamlıkların verdiği desteklerde aranan şartlar ve verilen sosyal yardımlar haberimizde mevcut.

KAYMAKAMLIKLARDAN VERİLEN DESTEKLER

Kaymakamlıkların vermiş olduğu destekler sayesinde, ekonomik anlamda vatandaşlar biraz daha rahat bir nefes alıyor. Belli başlı verilen sosyal destek yardımlar şu şekilde:

  • Nakit Para Desteği: İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar için verilen nakit para yardımıdır.
  • Erzak Yardımı: İhtiyaç sahibi olan ailelere erzak yardımı yapılır.
  • Kira Yardımı: Kirasını ödeyemeyen ya da ödemekte güçlük çeken vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için verilen destektir.
  • Eğitim Yardımları: Yardıma muhtaç olan ailelerin çocukları için verilen eğitim yardımıdır.
  • Yaşlılık yardımı: Emeklilik gibi bir güvencesi bulunmayan 65 yaş üstü vatandaşların başvurabileceği yardımdır.
  • KİMLER DESTEK ALABİLİR?

    Kaymakamlıkların verdiği yardımı duyan vatandaşlar, internet üzerinden kimlerin destek alabileceğini araştırıyor. Dar gelirli aileler, yardıma muhtaç olan vatandaşlar ve geçim sıkıntısı yaşayan kişiler, kaymakamlıkların vermiş olduğu bu desteklerden yararlanabiliyor. Aynı zamanda sigortalı bir işi olmayan ya da herhangi bir malvarlığı olmayan kişiler de başvuruda bulunabiliyor.

  • BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

    Gerekli şartları taşıyan kişilerin bazı belgeleri hazırlayarak başvuruda bulunması gerekiyor. Başvurduğunuz kaymakamlık sosyal yardımına göre istenilen belgeler değişkenlik gösterebilmektedir. Başvuru öncesinde istediğiniz yardıma göre gerekli belgeleri öğrenebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, engelli bir vatandaşın, tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alacağı heyet raporu ile engelini belgeleyebilir, buna göre alabileceği yardımlardan yararlanabilir.