Mübarek Kurban Bayramı'nı idrak edeceğimiz bu günlerde, birlik ve beraberlik içinde yaşadığımız dünya için kan, gözyaşı ve savaşlardan uzaklaşmış, sevgi, barış ve kardeşlik içinde yeryüzü nimetlerini adil bir biçimde paylaşmaya çalışan yepyeni bir anlayışın da filizlenip gelişmesi ve tüm insanlık adına daha iyi, daha kaliteli, yaşanabilir bir dünya oluşturulması için çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Türkiye; dünya ülkelerinin saygın bir üyesi, bölgesinde cumhuriyet ve demokrasi ile yönetilen model bir ülke oluşu, genç nüfusu, zengin ekonomik potansiyeli, değerlendirilmeyi bekleyen yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile bugünden yarına daha çok umutla bakabilen ülkelerin başında geliyor.

Ülkemiz iyi yönetildiği, sağlıklı ekonomik ve sosyal politikalar üretilip, milli kaynakları, insan gücü ve tüm ekonomik potansiyeli iyi değerlendirildiği takdirde çok yakın bir gelecekte dünya sıralamasında ilk 10 ülke arasına girebilecek güce ve yeterliliğe sahip bir ülkedir.

Ülkemizde, bugünün ve yarının yöneticileri, bu milli görevi tarihi bir sorumluluk olarak omuzlarında taşıyor.

Bir diğer dileğimiz de, sürücülerimizin ve şoför esnafımızın bayram süresince daha dikkatli araç kullanarak trafik kazalarından uzak kalarak bayram sevinci yaşamalarıdır.

Bu duygu ve düşünceler içinde, Mübarek Kurban Bayramı'nın; ülkemize, esnaf ve sanatkarlarımıza, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza ve tüm İslam alemine huzur, barış ve mutluluklar getirmesini diliyorum.

Muharrem COŞKUN

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları

Birliği Başkanı

Editör: Pusula Gazetesi