Çaycuma belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın vefatı üzerine bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, "Onu 'Toprak Dede' olarak tanıdık ve çok sevdik. Kurucusu olduğu TEMA Vakfı'nın onursal başkanı olarak, son nefesine kadar, doğanın bozulmasına karşı mücadele verdi. 'Türkiye çöl olmasın' sloganıyla erozyonla mücadele için çıktığı yolda, ülkenin havasının suyunun kirlenmesine karşı çıktı, doğal hayatı korumanın, ağaçlandırmanın önemini toplumun bilincine adeta kazıdı. Tüm ülke toprağın nasıl değerli bir şey olduğunu ondan öğrendi.

Birleşmiş Milletlerin onu 'Orman Kahramanı' seçmesi çabalarının uluslararası toplumda da karşılık bulduğunu gösterdi" dedi.

İLHAM KAYNAĞIMIZDI

Kantarcı açıklamasını, "O yaşanabilir bir dünya için yaşanabilir kentler kurma çabası içinde olan bizlerin kahramanı ve ilham kaynağıydı. Hepimiz onun açtığı çığırdan yürüdük. Nasıl düşünüyorsa öyle yaşadı. Mütevazı kişiliğini her anına yaydığı yaşamıyla da herkese örnek oldu. Düşünmekle kalmadı, harekete geçti ve ülkede çevre konusunda ortaya çıkan toplumsal bilincin nüvesinin oluşturdu. Onu bugün kaybettik. TEMA Vakfı Onursa Başkanı Hayrettin Karaca, hepimizin Toprak Dedesi 97 yaşında hayata gözlerini yumdu. Çok üzgünüm. Uğruna bir ömür harcadığı toprağa ebediyen kavuşan Sayın Hayrettin Karaca'ya Allah'tan rahmet, başta TEMA gönüllüleri olmak üzere tüm ulusumuza baş sağlığı diliyorum" diyerek tamamladı.